29 / 04 / 2024

Zeytinburnu'nda kentsel dönüşüm kapsamında acele kamulaştırma başladı! 334 konut ile 106 iş yerinde dönüşüm başladı

Zeytinburnu'nda kentsel dönüşüm kapsamında acele kamulaştırma başladı! 334 konut ile 106 iş yerinde dönüşüm başladı

Zeytinburnu'nda çoğunluğu imar mevzuatına aykırı olan ve afet riski taşıyan yapılar tasfiye edilip ilçe belediyesince acele kamulaştırma yapılıyor.



Zeytinburnu'nda çoğunluğu imar mevzuatına aykırı olan ve afet riski taşıyan yapılar tasfiye edilip Zeytinburnu Belediyesi taarfından acele kamulaştırma uygulanıyor.

Zeytinburnu Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden sonra İstanbul'da yapıların olası bir depreme karşı dayanıklı hale getirilmesi için ilçede çalışmalar devam ediyor. 

ACELE KAMULAŞTIRMA KARARI!

Deprem bakımından riskli alanların kamulaştırılma kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bu kapsamda Zeytinburnu'nda çoğunluğu imar mevzuatına aykırı  yapılan ve afet riski taşıyan yapılar tasfiye ediliyor. 

Bu yapılara, ulaşım ile altyapısıyla fen ve sanat kurallarına uygun sağlıklı ve güvenli yaşam alanlarının oluşturulması amacıyla Zeytinburnu Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırma çalışmaları devam ediyor.

Zeytinburnu nda kentsel dönüşüm kapsamında acele kamulaştırma başladı! 334 konut ile 106 iş yerinde dönüşüm başladı
334 KONUT İLE 106 İŞ YERİNDE DÖNÜŞÜM OLACAK!

Alınan acele kamulaştırma kararı ile 20 yıldır kentsel dönüşümü bekleyen Merkezefendi Mahallesi'nde yer alan Arnavut mevkisindeki tüm yapılar kentsel dönüşüm kapsamında yenileniyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Zeytinburnu Belediyesi tarafından ortak yürütülen çalışmalar ile maliklerle anlaşma sağladı.

Söz konusu bölgede 122 yapıda 334 konut ile 106 iş yerinde dönüşüm başladı.

Zeytinburnu nda kentsel dönüşüm kapsamında acele kamulaştırma başladı! 334 konut ile 106 iş yerinde dönüşüm başladı

ZERTİNBURNU'NDA 3 BİNE YAKIN KONUT DÖNÜŞTÜ!

Mega kent İstanbul'un nüfus yoğunluğu yüksek olan en eski yerleşim bölgelerinden Zeytinburnu'nda, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, belediye ve  TOKİ  işbirliğinde son dönemde yapılan çalışmalarla 3 bine yakın konut dönüştü.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, ilçe belediyesinin hazırlamış olduğu dönüşümü kolaylaştırıcı düzenlemelerin desteklediği imar plan notu ve vatandaşların başvuru yapab ildiği Kentsel Dönüşüm Danışma Merkezi ile örnek bir süreç yaşanıyor.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, 2019 yılındaki yerel seçimlerinde göreve gelmelerinden hemen sonra yapılan meclis toplantısında Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü birimini oluşturup çalışmalara başladıklarını dile getirdi.

Zeytinburnu'nda devlerin dev arsa alışverişi! 

Zeytinburnu'nda 3 bine yakın konut dönüştü!

Geri Dön