29 / 04 / 2024

Zeytinburnu'nda devlerin dev arsa alışverişi! 

Zeytinburnu'nda devlerin dev arsa alışverişi! 

Tekfen Holding, Zeytinburnu Merkezefendi'de yer alan 16 bin 995 metrekarelik arsasını Özak GYO'ya sattı. Arsanın satışı 744 milyon 97 bin 200 TL + KDV bedel ile yapıldı. İşte ayrıntılar...



Tekfen Holding, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) arsa satışı ile ilgili açıklama yaptı.  

Tekfen Holding, İstanbul ili, Zeytinburnu ilçesi, Merkezefendi (Maltepe) Mahallesi 2945 Ada 55-58-59 nolu Parsellerde yer alan 16 bin 996,54 metrekarelik arsanın satışını 26 Ağustos tarihinde gerçekleştirildi. 

Zeytinburnu'nda yer alan dev arazinin satışı, Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. ile yapılan satış vaadi sözleşmesi çerçevesinde 29 Ağustos 2023 tarihinde 744 milyon 97 bin 200 TL + KDV bedel karşılığında yapıldı. 

Arazi, İstanbul’un ana ulaşım akslarından biri olan E-5 Karayoluna ve Yenikapı-Havalimanı metro istasyonuna çok yakın mesafede bulunuyor. 

Zeytinburnu nda devlerin dev arsa alışverişi! 

TEKFEN TOPKAPI PROJESİNİ 2018'DE TANITMIŞTI

Tekfen Holding, söz konusu arazide Tekfen Topkapı projesini hayata geçirmeyi planlıyordu. 2018 yılında Doha Exhibition and Convention Center’da gerçekleştirilen Expo Turkey by Qatar 2018 fuarına katılan Tekfen, projesinin tanıtımını gerçekleştirmişti. 

Fuarda aktarılan bilgilerde, Tekfen Topkapı projesinin Şubat ayının ikinci yarısında ön satışa çıkacağı ve projeyle ilgili çalışmaların devam ettiği belirtilmişti. 

Tekfen Topkapı projesinde, 353 daire ile 13 adet ticari alanın yer alması planlanıyordu. 

Yine 2018 Şubat'ta satışa sunulduğu açıklanan Tekfen Topkapı projesinin toplam inşaat alanı ise 83 bin 246,40 metrekare şeklinde belirlenmiş ve Temmuz 2020'de sahiplerine teslim edilmesi planlanıyordu. 

Ancak proje ile ilgili başka bir gelişme yaşanmadı. 

TEKFEN YENİ YATIRIMINI AÇIKLADI

Tekfen Holding sahibi olduğu Zeytinburnu’ndaki araziyi yaklaşık 750 milyon TL’ye dev gayrimenkul şirketlerinden Özak GYO’ya satmasının hemen ardından yeni yatırımını da açıkladı. Şirketten yapılan açıklamada 60 bin ton kapasiteli Tahıl Depo Yatırımı ve 57,5 bin metreküp bitkisel yağ tank yatırımı gerçekleştirileceği belirtildi.

Tekfen Holding, bu kapsamda 27 milyon dolarlık yatırım yapılacağını açıkladı. İşte Tekfen Holding'in konu ile ilgili o son dakika KAP açıklaması: 

 

İlgi: 23.06.2023 tarihli açıklamamız.

İlgi açıklamamızda paylaştığımız stratejik plan ve bu kapsamda yapılması planlanan yatırımların ilk aşaması olarak, bağlı ortaklıklarımızdan Toros Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin terminalcilik faaliyetinde global ve yerel rekabet karşısında sektördeki yerini korumak ve sektörde yaşanan köklü değişimlere uyum sağlamak  amacıyla şirketin Ceyhan tesislerinde gerçekleştirilmek üzere; 

Bölgemizde ve Türkiye'de tahıl ürünlerinin öneminin  artması nedeniyle oluşan müşteri talebinin karşılanması için yaklaşık 12 milyon  ABD Doları tutarında, 60 bin ton kapasiteli "Tahıl Depo Yatırımı", 

Türkiye'de ve bölgemizde Sıvı Terminalciliğinde güçlü  bir konuma gelmek ve güncel olarak oluşan müşteri taleplerini karşılamak  adına gerçekleştirilecek, kademeli olarak yatırımı planlanan yüksek  kapasiteli Yeni Tank Çifliği projesinin ilk etabı olarak yaklaşık 15  milyon ABD Doları tutarında, 57,5 bin m3  "Bitkisel Yağ Tank  Yatırımı" yapılmasına karar verilmiştir. 

İlgili yatırımlar aracılığıyla mevcut tesislerin sürekliliğini ve verimliliğini sağlamak, terminal işkolunda yeni ürün ve hizmet deseni ile rekabet gücünü arttırmak hedeflenmektedir.

Tekfen Holding'in KAP açıklaması:
Şirketimiz bilançosunda satış amaçlı sınıflandırılan duran varlıklar hesabında yer alan; İstanbul İli, Zeytinburnu İlçesi, Merkezefendi (Maltepe) Mahallesi 2945 Ada 55-58-59 nolu Parsellerde kayıtlı toplam 16.995,64 m² arsanın satışı, 26.07.2023 tarihinde Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. ile yapılan satış vaadi sözleşmesi çerçevesinde 29.08.2023 tarihinde 744.097.200+KDV bedel karşılığında gerçekleşmiştir.

Tekfen Topkapı satışa çıktı! 

Özak GYO, Beşiktaş Balmumcu projesinin ruhsatını aldı!  Yeni proje!

Özak Doa Göktürk yıl sonunda teslim!


Geri Dön