27 / 04 / 2024

Haliç'te imar değişikliği kabul edildi! Kentsel dönüşüm ile yapı stoku iyileştirilecek!

Haliç'te imar değişikliği kabul edildi! Kentsel dönüşüm ile yapı stoku iyileştirilecek!

Beyoğlu Belediye Meclisi’nin ekim ayı oturumunda Haliç’in kıyısı için imar planı değişikliği teklifi görüşüldü. Yapılan görüşmelerde Haliç'te kentsel dönüşüm ile yapı stokunun iyileştirilmesi planlandığı belirtildi.



Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre Beyoğlu Belediyesi, büyüklüğü 500 ile 800 metrekare arasında olan arsalara fazladan bir kat, 800 metrekareden büyük arsalara ise fazladan iki kat yüksekliğinde inşaat yapılabileceğini açıkladı.  Haliç'teki bu imar değişkliği planlaması teklifi oy çokluğuyla kabul edildi.

HALİÇ'TEKİ PLAN DEĞİŞİKLİĞİNE TEPKi

Beyoğlu Belediye Meclisi’nin CHP’li üyesi Süleyman Solmaz, Haliç'teki imar değişimine itiraz etti. Teklife itiraz eden Solmaz, plan değişikliği ile Haliç kıyı bandında hem nüfus hem de yapılaşma yoğunluğunun artacağını söyledi.

Bu plan değişikliğinini Dolapdere, Kasımpaşa ve Sütlüce’nde Piyalepaşa’ya kadar geniş bir alanı etkileyeceğinden bahseden Solmaz '' Silüetin korunması için yasa çıkmasına rağmen kat yoğunluğunu yüzde 50 artıracaklar. Plan değişikliğiyle Haliç’in silüeti bozulacak” dedi.

Haliç te imar değişikliği kabul edildi! Kentsel dönüşüm ile yapı stoku iyileştirilecek!

PLAN DEĞİŞİKLİĞİNDE İBB'NİN GÖRÜŞÜ ALINMALI!

Plan değişikliği için İBB’nin görüşünün alınması gerektiğinin altını çizen CHP’li Solmaz, “Arsanız 500 metrekareden küçükse bu değişiklikten faydalanamıyorsunuz. Arsanız 800 metrekareden büyükse bina yüksekliği ortalama dört kat olan bölgede yüzde 50’lik kat artışı ile altı katlı bina inşa edebileceksiniz.

Yani demek ki bu plan değişikliği vatandaşın yararına değil. Beyoğlu Belediyesi, Haliç kıyısında hem vatandaşı mağdur edecek hem de rant odaklı projelere olanak sağlayacak.''diyerek tepkisini ortaya koydu.

İlçe Belediye Meclisi’nden geçen teklifin İBB Meclisi’nde de onaylanması gerektiğini savunan Solmaz '' İBB Meclisi’nde çoğunluk Cumhur İttifakı’nda. İBB’nin imar ile alakalı birimlerinden kurum görüşü alma zorunluluğu olmasına rağmen İBB’ye de sormadılar” ifadelerini kullandı. 

MHP'li Lütfi Kaşıkçı'dan Antakya için yeni bir imar planı talebi!

Şile Ahmetli, Meşrutiyet ve Ova bölgesinin 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

 


Geri Dön