27 / 04 / 2024

MHP'li Lütfi Kaşıkçı'dan Antakya için yeni bir imar planı talebi!

MHP'li Lütfi Kaşıkçı'dan Antakya için yeni bir imar planı talebi!

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Antakya için yeni bir imar planı hazırlanmasını talep etti. MHP'li Lütfi Kaşıkçı'nın konu ile ilgili o açıklamaları...



MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, Meclis'te gerçekleştirdiği basın toplantısında, İsrail'in Gazze'ye yönelik dehşet ve insanlık adına utanç verici saldırılarına, Türkiye başta olmak üzere dünyanın dört bir tarafından tepki geldiğini dile getirdi.

Kahramanmaş'ta meydana gelen  ve asrın felaketi olarak nitelendirilen söz konusu depremlerden sonra Antakya'nın, Gazze'den farkı olmadığına değinen MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı söz konusu depremin açtığı yaralar çok büyük olduğu için bunların kapanmasının zaman alacağını dile getirdi.

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Toplu Konut İdaresi Başkanlığı aracılığıyla rezerv alanlara konut inşasının sürdüğünü diğer bir taraftan finans desteği sağlanarak vatandaşların kendi konutlarını yapabilmelerine imkan verildiğini dile getiren MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı marifetiyle dönüşüm sürecinin devam ettiğini söyledi.

MHP li Lütfi Kaşıkçı dan Antakya için yeni bir imar planı talebi!

Paylaşılan detaylara göre MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı az ve orta hasarlı konutların dönüşümüyle ilgili finans modelinin de acilen devreye alınmasını talep ederek önemli açıklamalar yaptı.

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı açıklamasında Antakya şehir merkezinin neredeyse haritadan silinmiş durumda olduğunu belirterek  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın küçük bir alanda planlama yapmasının yeterli olmayacağını düşündüğünü söyleyerek, "Antakya için yeni bir imar planı yapılmalı." dedi.

Yaptığı açıklamada hak sahipliği başvurularının sona erdiğine değinen Lütfi Kaşıkçı, bugün itibarıyla Hatay'da 158 bin 363 hak sahipliğinin kabul edildiğini ve bunun yanında 86 bin 756 hak sahipliğinin reddedildiğini bildiklerini dile getirerek hak sahipliğinde ret cevabı alan vatandaşların, bulundukları ilçelerde AFAD şubelerine gidip hak sahipliği için itiraz dilekçesi vermelerini rica etti.

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı ayrıca kırsalda yaşayanlardan depremde evleri zarar görenlere hak sahipliği tanınmasında, evin depremde hasar alıp almadığına ve bu kişinin orada yaşayıp yaşamadığına bakılmasını, bu konuda da muhtarların görüşüne başvurulmasını da önerdi.

Hasarlı binalarda güçlendirme yapacaklar dikkat! Belediye başkanından ruhsat uyarısı geldi!

İş makinelerine olan talep yüzde 45 oranında artış gösterdi

Eskişehir'de 328 bin TL'den başlayan fiyatlarla arsa sahibi olabilirsiniz!


Geri Dön