28 / 04 / 2024

İş makinelerine olan talep yüzde 45 oranında artış gösterdi

İş makinelerine olan talep yüzde 45 oranında artış gösterdi

Salgın, pandemi ve deprem döneminde ileri tarihlere ertelenen planlarında etkisi ile, bu sene iş makineleri sektöründe yüzde 45’lere varan talep artışı görülmekte. İşte konu ile ilgili haberin ayrıntıları...



Buna göre, sektör şirketlerinden Borusan Cat Türkiye Genel Müdürü Özer Şahin, karbon salınımını düşürmek amacı ile araç motorlarında ‘Faz 5’ uygulamasına geçilmesinin de talebin yükselmesinde etkili olduğunu kaydetti.

Genel Müdür Şahin, Borusan Cat’ın  Adana  tesislerinde gerçekleştirdiği toplantıda firma ve sektörle ilgili değerlendirmeler yaptı. Borusan Grup’un demir-çelik, distribütörlük, lojistik, otomotiv gibi birçok alanlarda, üç kıta, 13 ülke, 100’den fazla şehirde yaklaşık 122 bin 800 çalışanı ile faaliyet gösterdiğini bu kapsamda da global bir firma olan Caterpillar’ın ise 160 ülkede 190 temsilcisi olduğunu belirten Şahin, “Caterpillar üretiyor, satış-servis yapmıyor ve her yerde temsilcileri, distribütörleri ile faaliyet gerçekleştiriyor. Dünya genelinde 110 bin çalışanı bulunmakta. Borusan Cat olarak Caterpillar’ın temsilciliğini Türkiye’de 1994 yılında aldık. Diğer sonraki senelerde farklı ülkelerde de temsilcilikler alarak, toplam 6 ülkede faaliyet gösteriyoruz. Bu ülkelerde 3 binden fazla çalışma arkadaşımız bulunmakta” diye konuştu.

İş makinelerine olan talep yüzde 45 oranında artış gösterdi

AĞIRLIK İNŞAAT SEKTÖRÜNDE

ekonomim.com'dan Eray ŞEN'in haberine göre; Borusan Cat şirketi olarak bizler, inşaat, madencilik, enerji ve ulaşım olarak 3 değişik endüstride işlerde bulunduklarını kaydeden Özer Şahin, “Bizim ağırlığımız inşaat endüstrisinde, Türkiye ciromuzun yüzde 70’ini bu gruptan gerçekleştiriyoruz. Öte yandan yüzde yirmi enerji ve ulaşım, yüzde 10 da madencilik gelirleri” bilgisini verdi. İnşaat endüstrisine iş makineleri sattıklarını ve servis hizmeti sağladıklarını belirten Şahin, sektörün güncel durumunu şöyle değerlendirdi: “2023 senesinde, bir önceki seneye oranla, satılan toplam iş makinelerinde yüzde 40-45’lere yakın bir yükseliş meydana geldi. Sadece bizim satışlarımızda değil, sektör genelinde bu durum yaşandı. Bunun sebepleri arasında; pandemi döneminde çok fazla ertelenen talepler, daha az karbon salınımı yapan araç motorlarıyla ilgili olarak ‘Faz 5’ uygulamasına geçilmesi gibi faktörler var. Önümüzdeki yıl biraz normalleşmesini, 2022 düzeylerine inmesini bekliyoruz. Ayrıca kamu yatırımlarına bağlı olarak talepte artı veya eksi yönde değişimler olabilir.” ifadelerini kullandı.

Hasgün Hafriyat İş Makineleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

TürkTraktör’den iş makineleri alanında önemli gelişme!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön