29 / 04 / 2024

Kamu binalarının ışıkları sönüyor! Enerji tasarrufunda yeni önlemler!

Kamu binalarının ışıkları sönüyor! Enerji tasarrufunda yeni önlemler!

Avrupa ülkeleri yaşanacak olası enerji krizine karşı hazırlıklarına devam ediyor. Yunanistan’da bu kapsamda Parlamento binasının ışıklandırılmasında kısıtlamaya gitti.



Avrupa ülkeleri kış aylarının yaklaşmasıyla yaşanacak olası enerji krizine karşın hemen hemen her gün yeni tasarruf planları açıklıyor.

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle Avrupa’nın yaptırım uyguladığı Rusya, Gazprom üzerinden Avrupa ülkelerine giden enerji akışını süresiz olarak durdurduğunu açıklamıştı.

Almanya ve Hollanda başta olmak üzere Avrupa ülkelerinin getirdiği enerji krizine karşı tedbirlere Yunanistan'da katıldı.

PARLAMENTO BİNASINDA IŞIKLANDIRMA EN ALT SEVİYEYE İNDİ

Yunanistan hükümetinin konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Parlamentonun da enerji tüketimini sınırlandırma çalışmalarına dahil edileceği aktarıldı.

Bu çerçevede, Parlamento Başkanı Konstandinos Tasula'nın kararıyla bina yüzeyindeki ışıklandırma kapatılacak, sadece bina çevresindeki güvenlik amaçlı ışıklar kullanılacak.

Binanın ısıtma, soğutma ve ışıklandırma sistemlerinde yapılacak düzenlemelerle, enerji tüketiminin yüzde 36 azaltılması hedefleniyor.

Kamu binalarının ışıkları sönüyor! Enerji tasarrufunda yeni önlemler!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön