16 / 05 / 2024

Kamu binalarının ışıkları sönüyor! Enerji tasarrufunda yeni önlemler!

Kamu binalarının ışıkları sönüyor! Enerji tasarrufunda yeni önlemler!

Avrupa ülkeleri yaşanacak olası enerji krizine karşı hazırlıklarına devam ediyor. Yunanistan’da bu kapsamda Parlamento binasının ışıklandırılmasında kısıtlamaya gitti.



KAMU KURULUŞLARINDA YÜZDE 10 TASARRUF HEDEFİ

Yunanistan, 7 Eylül’de kamu kuruluşlarında enerji tüketimini yüzde 10 azaltmak amacıyla bazı tasarruf önlemleri  açıklamıştı.

Buna göre, kamuya ait binalarda, klima ve benzeri araçların yıllık bakımlarının yapılması, bina içi sıcaklığın yazın 27, kışın 19 derecede tutulması, binaların kullanılmadığı zamanlarda ısıtma, soğutma ve aydınlatma sistemlerinin kapatılması gibi daha önceden alınmış tasarruf tedbirlerine uyulup uyulmadığının denetlenmesine karar verilmişti.

Kurumların bu tedbirleri uymasını sağlamaya yönelik bir dizi teşvik planı da açıklanmıştı.

Kamu binalarının ışıkları sönüyor! Enerji tasarrufunda yeni önlemler!

İTALYA'DAN KISA DUŞ ÖNERİSİ

İtalya'da da sonbahar ve kış aylarında enerji krizinin etkisini hafifletebilmek amaçlı bir tedbir paketi hazırlandı. Hastaneler gibi hassas kurumlar dışında merkezi ısıtmanın kısıtlanması kararı alındı.

Isıtma dönemi normalden 8 gün geç başlatılıp 7 erken bitirilecek ve bu durumda 15 günlük tasarruf sağlanacak. Kaloriferler 1 derece daha düşük sıcaklıkta ve günde bir saat daha az çalıştırılacak. Halktan daha düşük dereceli su ile daha kısa duş almaları, kullanmadıkları elektronik aletlerin fişini çekmeleri, çamaşır ve bulaşık makinelerini ancak tam dolduğu zaman çalıştırmaları gibi taleplerde bulunulacak.

Bellona ders çalışma masalarında büyük indirim! Bu fiyatlar kaçmaz! 12 Eylül 2022 fiyat listesi…

Euro tam altı ay sonra şaha kalktı! Döviz piyasasında neler oluyor?

TEB emekli maaş promosyonuna zam yaptı! Fiyatlar o rakama yaklaştı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön