29 / 04 / 2024

Son dakika! 18 il için kamulaştırma kararı geldi! 

Son dakika! 18 il için kamulaştırma kararı geldi! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bugünkü 32487 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, çok sayıda kentte enerji projeleri için bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak.



Türkiye'nin çeşitli şehirlerindeki enerji projeleri için bazı taşınmazlar acele olarak kamulaştırılacak. Söz konusu kamulaştırma kararları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bugünkü 32487 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan bu karara göre, Balıkesir, İzmir, Manisa, Eskişehir, Amasya, Çorum, Siirt, Ankara, Kahramanmaraş, Adana, Antalya, Artvin, Denizli, Gaziantep, Kilis, Konya, Muğla ve Sakarya'da kamulaştırma yapılacak.

Söz konusu karar kapsamında Uygar RES elektrik üretim tesisinin yapımı için Balıkesir,  İzmir  ile Manisa'da, R3-Bilecik-6 RES elektrik üretim tesisinin yapımı için de Eskişehir'de yer alan bazı taşınmazlar, tapuda Hazine adına tescil edilmek için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından istimlak edilecek.

Son dakika! 18 il için kamulaştırma kararı geldi! 

HES İÇİN İSTİMLAK KARARI

R3-Çorum-1 RES elektrik üretim tesisinin yapımı için Amasya ve Çorum'da yer alan bazı taşınmazlar ve Baykan Enerji Grubu HES elektrik üretim tesisinin yapımı için  Siirt'te yer alan bazı taşınmazlar tapuda Hazine adına tescil edilmek için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından kamulaştırılacak.

Ayrıca yine yayımlanan karara göre Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) Genel Müdürlüğü'ne ait 154 kV Keban Şalt-2-Malatya-2 enerji iletim hattı yenileme projesi ve bağlantı anlaşması uyarınca tesis edilecek olan 154 kV (Şereflikoçhisar-Kütüklü)-Brş.N-R3-Ankara-2-1 RES TM enerji iletim hattı projesi ve 154 kV Şereflikoçhisar-Kütüklü Geçici enerji iletim hattı projesi kapsamında bazı taşınmazlar direk yerleri mülkiyet şeklinde, iletken salınım gabarisi de irtifak hakkı kurulmak sureti ile Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından kamulaştırılacak.

9 ŞEHİRDE ENERJİ NAKİL HATTI YAPIMI

Yine 32487 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre 400 kV Atatürk HES-Çobanbeyli TM enerji iletim hattının 371-446 numaralı direkleri arasıyla 154 kV Elbistan B-Kandil enerji iletim hattının 178-185 numaralı direkleri arasının deplase edilmesi için bölgede yer alan bazı taşınmazların direk yerleri mülkiyet şeklinde, iletken salınım gabarisi ise irtifak hakkı kurulmak sureti ile 32487 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması için karar verildi.

Ayrıca Adana, Konya, Gaziantep, Antalya, Muğla, Artvin, Denizli, Kilis,  ve Sakarya'da enerji nakil hatlarının yapımları için bazı taşınmazlar, elektrik dağıtım tesis yerleri mülkiyet şeklinde, hat emniyet sahaları da irtifak hakkı kurulmak sureti ile Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ Genel Müdürlüğü tarafından kamulaştırılacak.

MİLASTA'DA KAMULAŞTIRMA

Muğla Milas'ta S:86541 numaralı IV. grup maden (linyit) işletme ruhsatlı sahada, ruhsata konu maden üretimini sürdürebilmesi için ihtiyaç duyulmuş olan bazı taşınmazlar Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından istimlak edilecek.

 

Kredi kartlarına sınırlama getirildi, taksit sayısı düştü

Gram altın için 2 kritik gün açıklandı! Elinde altını olanlara buz kestirecek rakam uzman isimden geldi! Hemen bakın!

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Yargıtay'dan emsal tahliye kararı!


Geri Dön