28 / 04 / 2024

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Yargıtay'dan emsal tahliye kararı!

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Yargıtay'dan emsal tahliye kararı!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan gerilimler gündemden düşmezken Avukat Mehmet Fatih Özer'den de yine çok konuşulacak bir paylaşım geldi. İşte Avukat Özer'in o paylaşımı....



Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan gerilimler gündemden düşmezken hem ev sahipleri hem de kiracılar yaşadıkları mağduriyetleri sosyal medya hesapları üzerinden sık sık paylaşıyor. 

Hem ev sahipleri hem de kiracılar hakları ile ilgili araştırmalar yaparken Avukat Mehmet Fatih Özer resmi X hesabı https://twitter.com/av_mfatihozer üzerinden yine çok konuşulacak ev sahibi kiracı bir paylaşım yaptı.

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu kiracı ve mülk sahibini yakından ilgilendiren emsal bir karar verdi. Hukuk Genel Kurulu söz konusu kararda, "Kiracı ve mülk sahibi arasında çeşitli nedenlerle açılmış ceza davaları varsa kira ilişkisi çekilmez hale geleceğinden tahliye kararı verilmelidir" ifadelerini kullandı.


Avukat Mehmet Fatih Özer'in paylaşımı şu şekilde:

Kiracı ile kiraya veren arasında ceza davaları varsa, kira ilişkisi çekilmez hale geleceğinden tahliye kararı verilmelidir.

(Yargıtay Hukuk Genel Kurulu; 2017/1770 E., 2021/1738 K.)

Avukat Mehmet Fatih Özer'in paylaşımına gelen yorumlar şu şekilde:

5 yıl sonra zenginlerin bile elini yakacak harcamalar açıklandı!

Ev sahiplerinin kiracıyı çıkarma şartları gündem oldu: 'Evi komple kiracıya mı verelim?' 

stanbul-Ankara arasına süper hızlı tren geliyor! Bakan Uraloğlu yeni gelişmeyi açıkladı!


Geri Dön