29 / 04 / 2024

5 yıl sonra zenginlerin bile elini yakacak harcamalar açıklandı!

5 yıl sonra zenginlerin bile elini yakacak harcamalar açıklandı!

Son model telefon ya da gayrimenkul gibi alımları günümüzde orta sınıf artık zar zor yapabiliyor fakat  uzmanlara göre yakın bir zamanda bu ve bunun gibi bazı harcamaları zenginler bile yapamayacak.



Mali durum kişilere göre değişse de uzmanlar yaptıkları açıklamada yüksek miktarda net servete ve reel kazanca sahip olanların dahi gelecek senelerde bazı lüksleri karşılamakta zorlanabileceğini belirtiyor. Sürekli olarak artış gösteren maliyetler göz önüne alındığı zaman bugün karşılanabilir gibi gözükebilen varlıklar, zenginlerin bile zar zor ulaşacağı seviyelere gelebilir.

GoBankingRates’in haberine göre gayrimenkulden uzay turizmine kadar beş sene içinde karşılanamaz hale gelmesi beklenen beş lüks harcama şu şekilde belirtildi:

GAYRİMENKUL

On sene kadar önce, Amerika Birleşik Devletleri'nde bir konutun ortalama maliyeti 369 bin 400 dolardı. Yalnızca 5 sene kadar önce bu rakam 384 bin 600 dolara çıkmıştı. Bugün ise St. Louis ABD Merkez Bankası tarafından açıklanan verilere göre sıradan bir konutun maliyeti 492 bin 300 dolar. Sürekli olarak artış gösteren konut fiyatları eğilimi göz önüne alındığında, varlıklı bireyler bile önümüzdeki senelerde belirli bölgelerdeki gayrimenkulleri çok pahalı şekilde görmeye başlayabilir.

Konu ile ilgili olarak önemli açıklamalar yapan yatırım danışmanı ve Sell Mobile Home Park’ın Kurucu CEO’su Keith Sant, buna konutlar, apartmanlar ve ticari binalar gibi mülkler de dahil olduğunu söyleyerek, artış göstererek nüfus ve sınırlı arazi sebebiyle dünyanın dört bir tarafındaki büyük kentlerde gayrimenkul fiyatlarının artması bekleniyor” diye konuştu.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre pahalı hale gelen yalnızca bu tür sıradan mülkler değil. Lüks gayrimenkuller de fiyat artışlarıyla olukça dikkat çekiyor.

5 yıl sonra zenginlerin bile elini yakacak harcamalar açıklandı!

11 Financial’ın Kurucu CEO’su Taylor Kovar konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada üst düzey kentlerdeki lüks gayrimenkullerin hali vakti yerinde olanlar için bile pahalı tarafta kalacağını belirterek şunları söyledi: "Sebebi de oldukça basit: Özellikle San Francisco ya da New York gibi yoğun rağbet gören bölgelerde daha çok arazi açmıyorlar. Ayrıca, daha çok insanın bu 1. sınıf konumu hedeflemesiyle, arz ve talebin temel yasası devreye girer” açıklamasını yaptı.

Verilen detaylara göre bu tür konutların bakım maliyetleri de artıyor. Emlak sigortası, bakım ve vergiler eklendiği zaman, emlak daha pahalı bir lüks haline geliyor.


ÜST DÜZEY ELEKTRONİK CİHAZLAR

Bazı üst düzey elektronik markalarının da önümüzdeki senelerde daha pahalı bir hal alması bekleniyor. Buradaki en iyi yarışmacılar da Apple ve ürettiği iPhone'lar ve MacBook'lar olarak belirtiliyor.

Bireysel finans uzmanı ve YieldAlley'in Kurucusu Larry Zhong konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Apple'ın lider bir teknoloji markası şeklinde konumu, ürünlerinin talep görmeyi sürdürdüğünü anlamına geldiğini kaydederek, "Fakat sürekli olarak artış göstererek maliyetler en sadık müşterilerin bile düzenli şekilde model yükseltme becerisini zorlayabilir" diye konuştu.

YieldAlley'in Kurucusu Larry Zhong açıklamasında artış gösteren fiyatlar sebebiyle iPhone'larını ilk defa en yeni modele yükseltmeyi tercih etmeyen bir arkadaşına da da değindi. YieldAlley'in Kurucusu Larry Zhong, fiyat artışlarının şimdi ve yakın gelecekte teknoloji meraklıları arasında dahi satın alınabilirlik konusunda daha geniş bir endişeye neden olduğunu kaydetti.

LÜKS ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

Chevrolet Bolt EV gibi bazı elektrikli araçların da oldukça makul fiyatlı dahi olsa üst düzey markaların giderek daha pahalı hale geldiği belirtiliyor. 

Kovar yaptığı açıklamada, özellikle Tesla'nın Roadster'ı ya da Lucid'in Dream Edition'ı gibi lüks markaların özel elektrikli araçlarının (EV'ler) ağır bir masraf olmayı sürdürmesinin muhtemel olduğunu kaydederek, "Dünya daha sürdürülebilir seçeneklere doğru giderken üst düzey EV'lere olan talep de hızlı bir şekilde artıyor. EV teknolojisindeki hızlı gelişmeler ve çevre dostu lükse verilen önemin artması göz önüne alındığı zaman da fiyatların yüksek kalması bekleniyor” dedi.

SAĞLIK SİGORTALARI

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre sağlık hizmetleri ve sağlık sigortası maliyetleri de giderek artıyor. Piyasada uygun fiyatlı sigorta poliçeleri bulunsa bile bunlar genel olarak her sene belirli bir miktardan fazla kazananlar için mevcut değil. Söz konusu bu poliçeler, elbette, varlıklı bireyleri hariç tutar ve sağlık maliyetlerini her geçen sene daha pahalı duruma getiriyor. 


UZAY TURİZMİ

Son dönemlerde sık sık gündeme gelen uzay yolculuğu, toplumdaki en yüksek net servete sahip bireylere hitap etmeyi sürdürüyor fakat söz konusu bu yolculuk aynı zamanda oldukça maliyetli ve maliyetlerin aynı yükseklikte kalması da bekleniyor.

 

Ev sahiplerinin kiracıyı çıkarma şartları gündem oldu: 'Evi komple kiracıya mı verelim?' 

İstanbul-Ankara arasına süper hızlı tren geliyor! Bakan Uraloğlu yeni gelişmeyi açıkladı!

Kira geliri elde edenler için şimdi açıklandı: Kira gelir beyannamesinde bunlara dikkat! Kira beyannamesi verme 2024!


Geri Dön