27 / 04 / 2024

İstanbul-Ankara arasına süper hızlı tren geliyor! Bakan Uraloğlu yeni gelişmeyi açıkladı!

İstanbul-Ankara arasına süper hızlı tren geliyor! Bakan Uraloğlu yeni gelişmeyi açıkladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu merakla beklenen Ankara ve İstanbul arası hızlı tren projesi ile ilgili olarak yeni gelişmeyi açıklayarak, proje çalışmalarına başladıklarını söyledi.



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Nallıhan Köprüsü, Nallıhan Kuş Cenneti Tüneli ve bağlantı yolları açılış töreninde önemli açıklamalar yaptı. 

Bakan Uraloğlu burada yaptığı açıklamalarda 22 sene öncesinde Türkiye'nin ulaşım ağının zayıf olduğuna değinerek şunları dile getirdi: "Demir yollarına yarım asır boyunca bir çivi bile çakılmayan, hava yollarına yalnızca varlıklı insanların ulaşabildiği, denizci kimliğini de unutulmuş bir Türkiye vardı. Böyle bir ortamda da ekonomisi büyüme gösteren ve güçlenen bir Türkiye'den bahsetmek de mümkün değildi. Fakat Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde 22 senede Türkiye'nin ulaşım ve iletişim altyapısına yaklaşık olarak 275 milyar dolar yatırım yaptık. 2002 yılında 6 bin 100 kilometreden devralmış olduğumuz bölünmüş yol uzunluğunu, yaklaşık olarak 29 bin 400 kilometreye çıkarttık. Söz konusu bu bölünmüş yollarla bağlanmış olan kent sayımızı 6'dan, 77'ye çıkarttık. 2002 yılında 311 kilometre olan toplam köprü uzunluğunu 774 kilometreye yükselttik. Ayrıca 10 bin 948 kilometre olan demir yolu ağımızı da 13 bin 919 kilometreye yükselttik. Toplamda 2 bin 251 kilometre yüksek hızlı tren hattı inşa ettik."

İstanbul-Ankara arasına süper hızlı tren geliyor! Bakan Uraloğlu yeni gelişmeyi açıkladı!

Bakan Abdülkadir Uraloğlu ayrıca açıklamasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğindeki Cumhur İttifakı mensupları olarak "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" düsturuyla millete duydukları aşkla bu yatırımları hayata geçirdiklerini söyleyerek, son 22 senedir olduğu gibi 2024 yılında da Nallıhan'ın, Ankara'nın ve ülkenin ulaşım altyapısını daha da güçlendireceklerini söyledi.

Bakan Uraloğlu merakla beklenen Ankara-İstanbul yeni otoyolu ve Ankara-İstanbul Süper Hızlı Treni proje çalışmalarına başladıklarını dile getirerek, her iki projenin de Nallıhan'dan geçeceğini belirtti.  

Açıklamasında "Biz hizmet etmeye devam ettik. Biz ekip ruhuyla daha iyi hizmet edebiliriz." diyen Bakan Uraloğlu ayrıca Nallıhan'ın, aynı zamanda başkent Ankara'nın yaşam alanlarına ulaşımı sağlaması açısında önem taşıdığını da sözlerine ekledi.

Açılışa, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti  Ankara  Milletvekili Fuat Oktay ile MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yaşar Yıldırım da katıldı.

Ulaştırma alanında dev projeler ardı ardına devreye alınıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara ve İstanbul arasına gelecek yeni otoyol ve Süper Hızlı Trene ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

Kira geliri elde edenler için şimdi açıklandı: Kira gelir beyannamesinde bunlara dikkat! Kira beyannamesi verme 2024!

Emekli bayram ikramiyesi 3 bin TL oldu! Resmi Gazete’de yayımlandı!

0 69 konut kredisinin aylık ödemesi ne kadar? Kentsel dönüşümde büyük kolaylık! 0 69 faizli kredi detayları!


Geri Dön