30 / 06 / 2024

Emekli bayram ikramiyesi 3 bin TL oldu! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Emekli bayram ikramiyesi 3 bin TL oldu! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Milyonlarca emekli tarafından merakla beklenen emekli bayram ikramiyesi resmen 3 bin TL oldu. Emekli bayram ikramiyeleri, artık Ramazan ve Kurban bayramları öncesinde senede iki defa, toplamda 6 bin Türk Lirası şeklinde  ödenecek.



ilyonlarca emeklinin bayram ikramiyesini 3 bin Türk Lirası'na yükselten yasa Resmi Gazete'de yayımlandı. Söz konusu karar ile birlikte emekli vatandaşların yüzünü güldüren bayram ikramiyeleri, artık Ramazan ve Kurban bayramları öncesinde senede iki defa toplamda 6 bin Türk Lirası şeklimde ödenecek.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYELERİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Dar gelirli emekli vatandaşları bir nebze de olsa rahatlatan emekli bayram ikramiyeleri ile ilgili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan açıklamalar yapmıştı. Paylaşılan bilgilere göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilerin 3 bin Türk Lirası şeklinde olan bayram ikramiyelerinin bayramdan önce hesaplara yatırılacağını müjdelemişti.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre 3 bin Türk Lirası şeklinde emekli vatandaşların hesaplarına yatırılacak olan ilk emekli bayram ikramiyesinin Ramazan bayramından önceki hafta olan 1 Nisan - 5 Nisan 2024 tarihleri arasında yatırılması planlanıyor.

Emekli bayram ikramiyesi 3 bin TL oldu! Resmi Gazete’de yayımlandı!

EMEKLİ MAAŞLARINA ZAM GELECEK Mİ?

Milyonlarca emekli maaşlarına ek zam gelip gelmeyeceği ile ilgili araştırmalar yaparken, AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, geçtiğimiz günlerde "Emekli maaşlarına yönelik 31 Mart 2024 tarihine kadar yeni bir iyileştirme, düzenleme yapılabilir mi?" sorusunu cevaplamıştı.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, yerel seçimler sebebiyle 31 Mart 2024 tarihinde kadar TBMM'nin olağanüstü toplanmasının gündemlerinde olmadığını dile getirmişti.

Açıklamasında meclisin muhtemelen bu yılın Nisan ayının ortalarında çalışmalarına başlayacağını dile getiren AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Akbaşoğlu, "O tarihten itibaren de biz bu hususları müzakere edeceğiz ve bu senenin haziran sonu temmuz başı itibarıyla da emekli vatandaşlar başta olacak şekilde tüm çalışanlarımızla ilgili daha iyileştirici, alım gücünü artırıcı değerlendirmelerimizi hep birlikte kamuoyuyla paylaşacağız ve buna dair düzenlemelerimizi de inşallah yapacağız" diye konuşmuştu.

 

0 69 konut kredisinin aylık ödemesi ne kadar? Kentsel dönüşümde büyük kolaylık! 0 69 faizli kredi detayları!

Prof. Dr. Naci Görür'den o şehre uyarı: 7'nin üzerinde deprem görülebilir!

Bakan Uraloğlu açıkladı! Sorgun ve Akdağmadeni YHT gar binaları açılıyor


Geri Dön