28 / 04 / 2024

Kredi kartlarına sınırlama getirildi, taksit sayısı düştü

Kredi kartlarına sınırlama getirildi, taksit sayısı düştü

Bankalar kredi kartlarında yeni düzenlemeleri açıkladı. Alınan kararlar doğrultusunda nakit avans çekimleri ve taksit sayıları üzerinde sınırlamaya gidildi.



Milyonlarca kredi kartı kullanıcısını ilgilendiren şok bir gelişme yaşandı. Bankaların aldığı yeni kararlara göre, nakit avans çekimlerinde taksit sayısı düşürüldü. Ayrıca nakit avans çekimlerindeki tutarlar da kart limitine sınırlama getirildi. Bankalar tarafından alınan kararlar hemen uygulanmaya başladı. Nakit avans çekmek isteyenler, istedikleri tutarı bankadan alamadı. Bu arada ihtiyaç kredilerindeki faiz oranları da yükseldi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarda; kredi kartı harcamalarına dikkat çekerek, kredi kartı harcamalarındaki yükselişi takip ettiklerini ve  bu konuda çalışma yaptıklarını bildirmişti.

KREDİ KARTINDA YÜZDE 25 VE 3 TAKSİT SINIRI

Ziraat Bankası Eski Genel Müdür Yardımcısı, Ekonomist Şenol Babuşçu https://twitter.com/senolbabuscu  X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, kredi kartında nakit avans çekimi kart limitinin yüzde 25’i ile sınırlandırıldığını, nakit avansta maksimum taksit sayısının da 3’e indirildiğini duyurdu.  Takipçileri yaptıkları yorumlarda bu önlemler ile enflasyonun çözülemeyeceğini ancak halkın mağdur olacağını söyledi.

DAR GELİRLİNİN SUYU ÇIKACAK

Gram altın için 2 kritik gün açıklandı! Elinde altını olanlara buz kestirecek rakam uzman isimden geldi! Hemen bakın!

Emekli bayram ikramiyesi 3 bin TL oldu! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Prof. Dr. Naci Görür'den o şehre uyarı: 7'nin üzerinde deprem görülebilir!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön