Ekonomi

Enerji ve tedarik sorunları bir sanayi devine daha üretime ara verme kararı aldırdı

Otomotiv sektöründe Avrupa'da yaşanan dalgalanma Türkiye'de de kendini göstermeye başladı. Otomotiv yan sanayinde faaliyet gösteren Bosch Bursa Güç Aktarma Çözümleri Fabrikası üretimde kesintiye gitti. Binlerce çalışanıyla Bursa'da faaliyet gösteren Bosch fabrikası 27-30 Ekim tarihleri arası üretime ara verecek

Alman sanayi devi Bosch, Bursa fabrikasında üretime 3 gün ara vereceğini açıkladı. Binlerce çalışanıyla Bursa'da faaliyet gösteren Bosch fabrikası 27-30 Ekim tarihleri arası üretime ara verecek. Çalışanların bir kısmı yıllık izinleri kullanırken bir kısmı ise söz konusu dönemde zorunlu eğitimlere katılacak. Şirket tarafından çalışanlara gönderilen açıklamada siparişlerde meydana gelen dalgalanmanın dengeye oturtulması için üretim kesintisinin planladığı ifade edildi.

Bosch Bursa Güç Aktarma Çözümleri Fabrikası,  hammadde sıkıntısı, enerji kısıtlamaları ve lojistik problemleri nedeniyle 27-30 Ekim tarihleri arası üretime ara vereceğini açıkladı. Fabrikadan çalışanlara yapılan bilgilendirme notunda, tün dünyada yanana olumsuzlukların fabrikanın müşterilerini de etkilediğini ve araç taleplerinde dalgalanmalara yol açtığı belirtilerek buna paralel olarak şirketin siparişlerinde de düşüşler görüldüğü ifade edildi. Çalışanlara yapılan açıklamada, hammadde sıkıntısı, enerji kısıtlamaları ve lojistik problemlerinin müşterileri de etkileyerek araç taleplerinde dalgalanmalara sebep olduğu ve bu gelişmelere paralel olarak son dönemde fabrikanın da sipariş miktarında düşüşler ve iptaller meydana geldiği ifade edildi. Şirketten yapılan açıklamada, gerileyen müşteri taleplerini dengelemek amacıyla 27-30 Ekim 2022 tarihleri arasında üretim kesintileri planlandığını dile getirilerek,detaylı üretim planına bağlı olarak bazı ürünlerin üretim durdurma kararından etkilenmeyeceği kaydedildi. Açıklamada ayrıca çalışanlar için de 27-30 Ekim 2022 döneminde saat ücretli çalışanların varsa 2022 ve öncesine ait yıllık izinlerini kullanacakları belirtilerek yıllık izni olmayan çalışanlar için de zorunlu eğitimler düzenleneceği ifade edildi. Açıklamada, aylık ücretli çalışanların, mevcut yıllık izin günlerini kullanacakları, yıllık izni olmayanların esnek izin kullanacaklar ifade edildi. Açıklamada, "Aylık ücretli çalışanlarımız için evden çalışma modeli uygulanmayacaktır” denildi.

Ford Otosan da üretime ara vermişti

Daha önce Ford Otosan da benzer sebeplere Romanya fabrikasında üretime ara verdiğini duyurmuştu. Ford Otosan tarafından Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada yarı iletken tedarikinde yaşanan küresel sıkıntılara bağlı olarak, dünya çapında otomotiv endüstrisinde zorluklar ve üretim kesintilerinin 2022 yılında da yaşanmaya devam edeceği ifade edilmişti.

Tedarik sorunu Ford Otosan'ın Romanya fabrikasında üretimi durdurdu

Tedarik zinciri kırıldı: sanayiciler en büyük endişesini açıkladı!

Traktör piyasasını bekleyen tehlikeyi açıkladı