Ekonomi

Ayçiçek, çay, şeker ve un derken bir ürüne daha zam! Alıp hemen dolaba saklayın

Türkiye'de ayçiçek, şeker ve un gibi ürünlere gelen zamların ardından vatandaşın sofrasından neredeyse hiç eksik olmayan bir ürüne daha zam geliyor. İşte konuyla ilgili tüm detaylar... Bu ürünlerin başını vatandaşların en çok kullandığı ürünler olan çay, şeker ve ayçiçek yağı gibi ürünler çekti

Türkiye'de mutfak ürünlerine art arda zamlar geliyor. Bu ürünlerin başını vatandaşların en çok kullandığı ürünler olan çay, şeker ve ayçiçek yağı gibi ürünler çekti. Hatta geçtiğimiz günlerde yumurtaya da büyük bir zam geldi ve 30'lu yumurta kolisi 60 TL'den satılmaya başlandı. Hal böyle olunca vatandaşların zam haberlerine yönelik ilgisi de hiç olmadığı kadar arttı. Şimdi ise maalesef yeni bir zam haberi daha geldi. 

HALK EKMEĞE ZAM GELİYOR, ŞİMDİDEN ALIN

Gelen son habere göre üç büyükşehirde ekmek fiyatlarına zam geleceği belirtildi. Ankara dışında İstanbul ve İzmir Halk Ekmek fiyatlarına da 8 Ağustos’tan itibaren zam yapılacağı belirtildi. İstanbul Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkanvekili Özgen Nama açıklamasında 2 TL’nin dayanılacak gibi olmadığını söyledi.
 

ANKARA'DA ZAM

Ankara Büyükşehir Belediyesi açıklamasında 8 Ağustos tarihinde halk ekmek fiyatlarına zam yapılacağını duyurdu. Yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Ankara Halk Ekmek’in ürettiği 250 gram ekmeğin perakende satış fiyatı, 8 Ağustos 2022 tarihi itibarıyla kar elde etmeksizin ve maliyetine 3 TL olarak belirlenmiştir. Piyasada 200 gram normal ekmek halen 4 TL’ye satılmaktadır”
Açıklamanın devamında bu uygulamanın İstanbul, İzmir ve Etimesgut Halk Ekmek’te eş zamanlı olarak başlayacağı duyuruldu.
 

İSTANBUL'DA ZAM

İstanbul Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkanvekili Özgen Nama, “2 TL’ye dayanılacak gibi değildi. 3-4 aydır ekmeği zararına satıyorduk. Fırıncıların 210 gram ekmeği 5 TL’ye sattığı piyasada, 250 gramlık normal ekmeğimizin fiyatını 3 TL’ye çıkardık. Üzgünüz ama başka çaremiz kalmadı. Üretimin sürekliliği, kurumun yaşaması için fiyat düzenlemesi kaçınılmaz oldu” dedi.