01 / 05 / 2024

Enez Fatih Camisi'nin restorasyonu devam ediyor!

Enez Fatih Camisi'nin restorasyonu devam ediyor!

Edirne'de "Enez Ayasofyası" olarak da bilinen tarihi Enez Fatih Camisi'nin vakfiyesine uygun şekilde restorasyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. 




Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce 2016 yılının yaz aylarında başlatılan restorasyon çalışmasında öncelikle çatı örtüsü, orta ve kuzey duvarları yıkık caminin etrafı temizlendi ve çalışmalar hızla sürüyor.

Deniz kenarındaki Enez Kalesi yanında bulunan ve sadece 1,5 cephesi ayakta kalan tarihi yapının vakfiyesine uygun olarak restoe edilmesi için çalışmalar sürüyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren yaptığı açıklamada, Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak Enez'deki Fatih Camisi'nde yaptıkları restorasyon çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi.

İki yıl önce önce restorasyonuna başladıkları caminin yıllar içinde doğal afetlerden çok zarar gördüğünü anlatan Güneren, "Deprem görmüş, 1965 yılında tamamen yıkılmış, o günden bu yana da ibadete kapanmış. Bu binada her şeyden önce restorasyona başladığımızda ciddi yapısal problemler vardı, temelini güçlendirdik. Arkeolojik sit alanı, Enez Kalesi içinde yer alan bir yapı. Enjeksiyon metoduyla güçlendirmeleri yapıldı. Şu anda bina en sağlam duruma kavuşmuş durumda." diye konuştu.


Geri Dön