29 / 04 / 2024

Safranbolu Ulu Cami'nin restorasyonu sürüyor!

Safranbolu Ulu Cami'nin restorasyonu sürüyor!

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Safranbolu Ulu Camisi 'nin restorasyonu devam ediyor. Çalışmaların Vakıflar Genel Müdürlüğünce yürütüldüğünü anlatan Bulacak, birçok yapının restore edildiğini belirtti.




UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Safranbolu Ulu Camisi'nin restorasyonu devam ediyor.


Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1970'li yıllarda başlayan tarihi varlıkları koruma bilincinin her geçen gün yaygınlaştığını söyledi.


Çalışmaların Vakıflar Genel Müdürlüğünce yürütüldüğünü anlatan Bulacak, birçok yapının restore edildiğini belirtti.


Restorasyona büyük önem verildiğini ifade eden Bulacak, şöyle konuştu:


 "3 bin yıllık geçmişe sahip Safranbolu'da ilk resmi restorasyon 35 yıl önce Kaymakamlarevi'nde başladı. 35 yıllık süreçte 300 yapı restore edildi. Rumlar tarafından 1872 yılında kilise olarak yaptırılan Ulu Cami, 1956 yılında Osmanlı fetih geleneklerine göre camiye dönüştürülmüş. 84 yıl kilise hizmeti veren Ulu Cami, 58 yıldır cami olarak ibadete açık kaldı. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restorasyona alınan caminin yıl sonuna yetiştirilmesi planlanıyor. Adeta açık hava müzesi olan Safranbolu'da tarihe şahitlik eden bu yapıları en iyi şekilde geleceğe aktarmaya çalışıyoruz."


Bulacak, Ulu Cami'nin yanındaki 1863 tarihli Rum Mektebi ve Papaz Konağı'nın da restorasyonunun sürdüğünü sözlerine ekledi.



AA




Geri Dön