30 / 04 / 2024

Enez'de kazı çalışmaları devam ediyor!

Enez'de kazı çalışmaları devam ediyor!

Üyeler Abdüllaziz Çıkıkçı, Şenol Kılıç, Erol Açık, Enver Erkan, Mehmet Ali Yetim ve Adnan Vural, ilçedeki kazı çalışmaları hakkında Prof. Dr. Sait Başaran'dan bilgi aldı.



Başaran, yaptığı açıklamada, Enez’de 1972 yılından beri arkeolojik kazı çalışmalarının sürdüğünü söyledi.Enez'in adeta bir açık hava müzesi konumunda olduğunu belirten Başaran, şöyle konuştu, "Anadolu'da bu kadar büyüklükte bir kaleye rastlayamazsınız. Enez kazılarından çıkan eserlerin yüzde 98’i Edirne Müzesi'nde sergilenmektedir. Enez’e artık bir müze açılması uygundur. Burada sahildeki yazlıkçılar dolayısıyla müzeyi yaklaşık her yıl 60 -70 bin kişi ziyaret edebilir. Bu imkan yaratıldıktan sonra, bu sayı daha da artar."


Başaran, Enez’in Yenice köyünde de manastır bulunduğunu ve Gala Gölü Milli Parkı'na sahip olduğunu anımsatarak, kurulacak müzenin ilçeye gelecek turist sayısını arttıracağını vurguladı.Gezilerle turizmin canlanacağını aktaran Başaran, "2014 yılında arkeolojik kazı çalışmalarımız için Kültür ve Turizm Bakanlığından 170 bin lira ödenek aldık. Bunun 49 bin lirası da vergiye gitmiş. İl Özel İdaresi'nin desteklerinizi bekliyoruz" diye konuştu.


Üyeler de durumu bir rapor halinde meclise sunacaklarını ifade etti. Çevre, Sağlık Komisyonu üyeleri daha sonra köylerdeki arıtma ve kanalizasyon tesislerini inceledi ve muhtarlardan bilgi aldı.

Edirne Haber 



Geri Dön