Ekonomi

Enflasyon oranları ne zaman açıklanacak? Temmuz ayı enflasyon oranları belli oldu mu?

Enflasyon oranları gündemde yer alan konulardan biridir. İşte vatandaşların araştırdığı Temmuz ayı enflasyon oranlarına dair detaylar!Temmuz ayı enflasyon oranlarına dair tahminler de yavaş yavaş belli olmaya başladı

Temmuz ayı enflasyon oranlarının ne zaman açıklanacağı araştırılmaya devam ediliyor. Temmuz ayı enflasyon oranlarına dair tahminler de yavaş yavaş belli olmaya başladı.

İşte TCMB Merkez Bankası 2022 yılı Temmuz ayı Piyasa Katılımcıları Anketi ve Temmuz ayı enflasyon tahminleri…

ENFLASYON ORANLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2022?

Temmuz ayı enflasyon rakamları için artık az bir zaman kaldı. Temmuz ayı enflasyon oranlarının ne olabileceğine dair tahminler yapılmaya başlandı. İşte konu hakkında TCMB Merkez Bankası 2022 yılı Temmuz ayı Piyasa Katılımcıları Anketinin detayları!

Temmuz ayının son gününü yaşıyoruz. O nedenden dolayı "Temmuz ayı enflasyon oranı ne zaman açıklanacak?" sorusunun araması da bir hayli arttı. İşte Temmuz 2022 enflasyon oranı açıklanma tarihi hakkında merak edilenler!

Enflasyon oranları için araştırmalar hız kazandı. Her ay Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon oranı için meraklı bekleyiş hala sürüyor. Temmuz ayında enflasyon oranlarının yüzde kaç olacağı merak edilip araştırılırken Temmuz ayı enflasyon tahmini Merkez Bankası'nın piyasa katılımcıları anketinin yayımlanması ile fikirler belli olmaya başladı. Peki Temmuz ayı enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak, Enflasyon oranları açıklandı mı 2022?

TEMMUZ AYI ENFLASYON ORANI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Merakla beklenen Temmuz ayı enflasyon oranı 3 Ağustos 2022 tarihinde saat 10:00’da açıklanacak.

HAZİRAN AYINDA NE OLMUŞTU?

Vatandaşlar Temmuz ayının enflasyon oranlarının açıklanmasını beklerken Haziran ayının da enflasyon verilerini araştırmaya başladı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2022 yılı Haziran ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre, tüketici fiyat endeksinde yani TÜFE’ye göre Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 4,95, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 42,35, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 78,62 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 44,54 artış yaşanmıştı.

TEMMUZ AYI ENFLASYON BEKLENTİSİ NEDİR?

2022 yılı Temmuz ayı Piyasa Katılımcıları Anketi, reel sektör ve finansal sektör temsilcileri ile profesyonellerden oluşan 48 katılımcının yanıtlanmış olduğu ve sonuçlar katılımcıların yanıtları toplulaştırılarak değerlendirilmiştir.

Bankalar emekli promosyon savaşına girdi! İşte 7 bin TL veren promosyon veren bankalar!

Asgari ücretlinin ev alma hayali gerçek oluyor! İşte 81 ildeki konut projesi!

Bakan Dönmez açıkladı! Çiftçi ve köylüler bunu bekliyordu! İşte detaylar!