22 / 05 / 2024

Engellilere yönelik vergi indirim ve muafiyetleri mecliste!

Engellilere yönelik vergi indirim ve muafiyetleri mecliste!

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'a engelli nüfusu, engelli vatandaşların temel ihtiyaçlarında vergi indirimlerini ve istihdamlarını sordu..



Engellilere yönelik vergi indirim ve muafiyetleri mecliste!


CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, engelli nüfusa, engelli vatandaşların temel ihtiyaçlarında vergi indirimine gidilmesine ve istihdamlarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Yalım sorularını Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'a sordu.


Avrupa ülkelerinde yaşayan engelli kişilerin ekonomik anlamda yaşamlarını daha kolay sürdürebilmeleri için ülkelerinde elektrik, su, telefon harcamalarında ve diğer yaşam alanlarında vergilerden muaf tutulduklarını dile getiren Yalım ülkemizde engelli nüfusa yönelik yapılan uygulamaları sordu.


Yalım'ın soruları

1. Ülkemizde işitme, görme, zihinsel, bedensel ve diğer engellerine göre, engelli yurttaşlarımızın nüfusu nedir?


2. Engelli yurttaşlarımızın temel ihtiyaç giderlerinde vergi muafiyeti veya vergi indirimi uygulaması söz konusu mudur? Hangi giderlerde hangi oranda uygulanmaktadır?


3. Engelli yurttaşlarımızın istihdam edilmesi için ayrılan kadro ne kadardır? Kamuda engelli çalışan sayısı kaçtır? Kurumlara göre dağılımı nedir? Kullanılmayan engelli kadrolarına atama yapacak mısınız?


4. Engelli yurttaşlarımız ile ilgili hükümetinizin yeni projeleri mevcut mudur?





Geri Dön