24 / 07 / 2024

engelli vatandaşlara yönelik uygulamalar

engelli vatandaşlara yönelik uygulamalar

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'a engelli nüfusu, engelli vatandaşların temel ihtiyaçlarında vergi indirimlerini ve istihdamlarını sordu..

Konut fiyatlarında düşüş olmayacak! Sektör temsilcileri uyarıyor! Vatandaşlara yönelik teşvikler sağlanmalı!

Yapı sektöründe girdi maliyetindeki yükselişler müteahhit firmaları zorluyor. Son yıllarda hem inşaat malzemelerinde hem de arsadaki fiyatlarında yüzde 100'ün üzerinde yaşanan artışlar konut arzını azaltarak piyasanın durağanlaşmasına neden oldu.  

Garanti Bankası'ndan vatandaşlara yönelik flaş açıklama. Son tarih verildi

Garanti Bankası'ndan vatandaşlara yönelik önemli bir açıklama geldi. Banka tarafından ayrıca son tarih verildi. Bankanın kampanyasına katılmak isteyen vatandaşların elini çabuk tutması gerekiyor.

Halkbank'tan ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara büyük müjde. Verecekleri rakamı açıkladılar

Halkbank'tan ev sahibi olmayı hedefleyen vatandaşlara yönelik çok güzel bir haber geldi. Banka tarafından ev almak isteyen vatandaşlara verilecek kredi miktarı açıklandı. 

Emekli vatandaşların dikkatine! ING Bank'tan yeni kampanya

ING Bank'tan emekli vatandaşları ilgilendiren bir haber geldi. ING Bank tarafından emekli vatandaşlara yönelik yeni bir kampanya düzenlendi.

Bu banka üzerindeki hesabında parası olan vatandaşlara acil duyuru. 2024 yılında bomba gelişme olacak

Bir banka üzerinde parası olan vatandaşlara yönelik çok önemli bir haber verildi. O banka üzerinde parası olan vatandaşlar hakkında 2024 yılında flaş bir gelişme yaşanacak.

Emekliye büyük zam yapılacak. İşte emekli vatandaşların alacağı maaş

Emekli vatandaşlara yönelik ocak ayında büyük bir zam yapılacağı değerlendiriliyor. Kulislerde şimdiden rakamlar da konuşulmaya başlandı.

Yüzde 80 düşük faizle kredi alın! Böyle bir kredi ne görüldü ne de duyuldu

Paraya ihtiyacı olan vatandaşlar en uygun krediyi nasıl alacaklarını araştırıyorlar. Bu vatandaşlara yönelik çok önemli bir açıklama yapıldı.

Altını olanlar dikkat! Sakın bu tarihten önce satmayın. Büyük zarar yaşarsınız

Elinde altını olan vatandaşlara yönelik önemli bir uyarı geldi. Yastık altındaki altınlarınızı sakın bu tarihten önce satmayın.

Ziraat, Halkbank ve Vakıfbank'tan emekli vatandaşlar hakkında flaş açıklama. Emekli olan herkes baksın

Emekli vatandaşlar ihtiyaçlarını kapatmak için kredi arıyor. Kamu bankalarının emekli vatandaşlara yönelik kredi vereceği öğrenildi. İşte detaylar...

Akbank emeklilere yönelik promosyonda çıldırdı. Hangi banka varsa solladı geçti acımadı

Akbank tarafından emekli vatandaşlara yönelik önemli bir kampanya geldi. Banka açıkladığı tutardaki parayı emekli vatandaşlara yönelik faizsiz olarak verecek.

Altın alacaklara acil uyarı geldi. Tren kaçıyor. Kaçıranlar büyük baş ağrısı yaşayacak

Altın fiyatlarında yaşanan durgunlaşmasının ardından ekonomistlerden altın alan vatandaşlara yönelik açıklamalar gelmeye başladı. Altın almak isteyen vatandaşlara flaş bir öneri verildi.

Aile Bakanlığı ödeme takvimi değişti. Flaş gelişme. Büyük zam geldi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından vatandaşlara yönelik ödenen paralarla ilgili flaş gelişmeler yaşanıyor. Elde edilen bilgiye göre ödeme takvimi değişti. Ancak vatandaşların alacağı paralar ciddi oranda zamlar yapıldı.

Finansbank yönetim katı çıldırdı. Verdikleri faiz oranı inanılmaz

Bankalar tarafından vatandaşlara kredi faizleri hakkında duyurular yapılmaya devam ediliyor. Finansbank da vatandaşlara yönelik çok önemli bir kredi kampanyası hazırladı.

engelli vatandaşlara yönelik uygulamalar Haberi

engelli vatandaşlara yönelik uygulamalar



CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, engelli nüfusa, engelli vatandaşların temel ihtiyaçlarında vergi indirimine gidilmesine ve istihdamlarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Yalım sorularını Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'a sordu.


Avrupa ülkelerinde yaşayan engelli kişilerin ekonomik anlamda yaşamlarını daha kolay sürdürebilmeleri için ülkelerinde elektrik, su, telefon harcamalarında ve diğer yaşam alanlarında vergilerden muaf tutulduklarını dile getiren Yalım ülkemizde engelli nüfusa yönelik yapılan uygulamaları sordu.


Yalım'ın soruları

1. Ülkemizde işitme, görme, zihinsel, bedensel ve diğer engellerine göre, engelli yurttaşlarımızın nüfusu nedir?


2. Engelli yurttaşlarımızın temel ihtiyaç giderlerinde vergi muafiyeti veya vergi indirimi uygulaması söz konusu mudur? Hangi giderlerde hangi oranda uygulanmaktadır?


3. Engelli yurttaşlarımızın istihdam edilmesi için ayrılan kadro ne kadardır? Kamuda engelli çalışan sayısı kaçtır? Kurumlara göre dağılımı nedir? Kullanılmayan engelli kadrolarına atama yapacak mısınız?


4. Engelli...