29 / 04 / 2024

Ziraat, Halkbank ve Vakıfbank'tan emekli vatandaşlar hakkında flaş açıklama. Emekli olan herkes baksın

Ziraat, Halkbank ve Vakıfbank'tan emekli vatandaşlar hakkında flaş açıklama. Emekli olan herkes baksın

Emekli vatandaşlar ihtiyaçlarını kapatmak için kredi arıyor. Kamu bankalarının emekli vatandaşlara yönelik kredi vereceği öğrenildi. İşte detaylar...



Emekli vatandaşlar maaşlarının kendilerine yetmediğini belirterek hükümetten yeni zam istemeye devam ediyor. Hükümet de kamu bankalarına bu süreçte emeklilere her türlü kolaylığı göstermesi için fırsat veriyor. Kamu bankalarından emekli vatandaşlara yönelik flaş bir hamle geldi. 
Devlet teşvik ve desteklerini, özel paketlerini kamu bankaları aracılığı ile yapıyor. Emekli maaşlarına yapılan zam emekli vatandaşlar tarafından düşük bulunurken acil nakite ihtiyacı olan paraya sıkışmış emeklilere desteği kamu bankaları veriyor. Özellikle emekli maaşını kamu bankalarından alan emekliler kolaylıkla 70 bin TL’ye varan kredi ihtiyaç kredilerinden yararlanabilecek.

KAMU BANKALARINDAN EMEKLİ VATANDAŞLARA 70 BİN TL KREDİ FIRSATI

Emekliler için promosyon kapsamında diğer bankalar da çeşitli kampanyalar düzenlerken adeta birbirleriyle yarışıyorlar. Ancak ön plana çıkan ise kamu bankaları oluyor Halkbank, Ziraat Bankası ve Vakıfbank emekliyi üzmeyerek nakit ihtiyaçlarını 70 bin TL’ye kadar karşılıyor. 70 bin TL üstü krediler ise emeklinin kredi puanına, ödeme alışkanlığına göre verilebiliyor.

70 bin TL kredinin geri ödemesi 24 aya kadar yayılabiliyor. Faizler ise özel bankalara nazaran daha düşük. 70 bin TL kredi aldığınızda yaklaşık 110 bin TL 120 bin TL geri ödeme yapılıyor. Enflasyon ortamında özel bankalar kredi faizlerini yüzde 5.5’a kadar yükseltmişken kamu bankaları emeklilere özel kredi vererek mağdur etmemeye çalışıyor. Özel bankalarda 70 bin TL kredinin faizi yüzde 100’e kadar ulaşabiliyor 70 bin TL kredi aldığınızda 130-140 bin TL’ye kadar yine toplam geri ödeme olabiliyor.
Enflasyon sebebiyle faizler arttırılıyor, BDDK kısıtlamaları devam ederken emekli olsun ya da olmasın vatandaş acaba faizler düşer mi diye bekliyor ancak nafile kredilerde faizler bırakın düşmeyi her geçen gün biraz daha yükseliyor.

Emeklilerin ihtiyaçları varsa kamu bankalarından 70 bin TL’ye kadar kredi kullanmaları ileride artacak faiz oranlarına karşı bir avantaj olarak görülüyor. Emeklilerin 50 bin TL’ye kadar kredilerine 36 ay vade 70 bin TL’ye kadar kredilerinde maksimum 24 ay vade yapılabiliyor. Eğer emekli maaşınızı kamu bankalarından Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıfbank’tan alıyorsanız işiniz daha da kolaylaşıyor. Emekli maaşınızdan otomatik kesilmesi suretiyle daha hızlı kredi veriliyor.

Emeklilerin kredi çekebilmesi için belirli yaş kriterlerini karşılaması gerekiyor. Siz bu konuda şüphe duyuyorsanız çalıştığınız bankayı ya da kamu bankalarından birini arayarak bilgi alabilirsiniz.
 


Geri Dön