27 / 09 / 2024

Yenişehir Rezerv Yapı Alanı’na toplu konut projesi! Dar gelirli vatandaşlara ev sahipliği yapacak!

Yenişehir Rezerv Yapı Alanı’na toplu konut projesi! Dar gelirli vatandaşlara ev sahipliği yapacak!

Yenişehir Rezerv Yapı Alanı’nın bir bölümüne ait yeni imar planı, Çevre Bakanlığı tarafından onaylandı. Yenişehir Rezerv Yapı Alanı’nın dar gelirli vatandaşlara yönelik sosyal konut projelerine ev sahipliği yapması hedefleniyor.




Kanal İstanbul Projesi kapsamında, tartışmalara ve mahkeme kararlarına rağmen yeni imar izinleri verilmeye başlandı. Son olarak, İstanbul Arnavutköy’de yer alan Yenişehir Rezerv Yapı Alanı’nın bir kısmını kapsayan Boyalık ve Baklalı mahallelerine ilişkin yeni bir imar planı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylandı. Söz konusu alana yönelik, sosyal konut projelerinin yapılması bekleniyor. 

Yenişehir Rezerv Yapı Alanı’na toplu konut projesi! Dar gelirli vatandaşlara ev sahipliği yapacak!

ARNAVUTKÖY'DE 34 TAŞINMAZ SATIŞA ÇIKARILDI

Sondakika.com'da yer alan habere göre, geçtiğimiz haftalarda, Arnavutköy ilçesinde bulunan Durusu, Haraççı, Taşoluk, Boğazköy, Hadımköy, Bolluca ve Ömerli mahallelerindeki 34 taşınmazın AKP’li Arnavutköy Belediyesi tarafından satışa çıkarıldığı haberi gündeme gelmişti. Söz konusu parseller, Kanal İstanbul Projesi güzergahına dört kilometre uzaklıkta ve Baykar Özel Endüstri Bölgesi’nin bitişiğinde bulunuyor. 

Yeni imar planı, İstanbul Arnavutköy ilçesi Ömerli Mahallesi’nde yer almakta olup sanayi ve lojistik tesislerin bulunduğu bölgenin yanı sıra Baykar Özel Endüstri Bölgesi ile de sınır komşusudur. İstanbul 3. İdare Mahkemesi, Emlak Konut Dursunköy Projesi’ne ait 2. etap imar planlarını da iptal etmiş olmasına rağmen konut inşaatları devam ediyor.

Çevre Bakanlığı, bu iptallerden sonra kaçak duruma düşen Yenişehir Rezerv Yapı Alanı’ndaki 1. etap sınırlarında kalan  TOKİ  konutları için devreye girdi ve 18 Eylül 2024 tarihinde bu bölgeye yönelik yeni imar planlarını onayladı.

Arnavutköy Ömerli’deki 450 bin metrekarelik alanın 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

3 defa iptal edilmişti: AVM ve otelin de olduğu Kaş Yat Limanı imar planı yeniden gündemde! 

Kanal İstanbul'un çevresine yeni imar planı geldi! 

Geri Dön