Genel

Engin Er: Yapı denetiminde revizyon şart!

Jeoloji Mühendisleri Güney Odası Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er, güvenli yapıların ancak güvenlik zemin üzerine inşa edilebileceğini ifade ederek, Yapı Denetim Kanunun revize edilmesi gerektiğini söyledi...

Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er, 7,2 büyüklüğündeki 1999 Düzce depreminin üzerinden 14 yıl geçmesine rağmen, yapı güvenliğinin hala denetim dışı olduğunu ifade etti. Depremleri engellemenin mümkün olmadığım vurgulayan Er, "Ancak insan eliyle afete dönüşen deprem zararları azaltılabilir" dedi. 


ETKİN BİR DENETİM SİSTEMİ 

Afetlerde yaşanan felaketlerin denetimsizlikten kaynaklandığını belirten Er, "Yaşadığımız can ve mal kayıpları, yapı denetim sisteminin ne derece yetersiz ve sorunu çözmekten uzak olduğunu göstermiştir. Her yönüyle etkin ve güvenli bir denetim sisteminin yeniden kurulması kaçınılmaz bir ihtiyaç haline gelmiştir" diye konuştu. 


ESTETİĞE VERİLEN DEĞER 

Estetiğe verilen değer kadar deprem gerçeğine önem vermeyen yerel idarelerin bulunduğuna dikkat çeken Er, "Birkaç belediye hariç, yerel yönetimler Bursa'nın deprem kuşağında olduğuna inanmak istemiyor. Depreme karşı güvenli bir yapının, güvenilirliği belirlenmiş bir zemin üzerine inşası ile başladığı unutulmamalıdır" dedi.


Bursa Haber Gazetesi