Enver Paralı'nın mirası için dava süreci başladı!
İş adamı Enver Paralı’nın milyonlarca liralık mirası, oğlu Ahmet Galip Paralı tarafından sahte vekâletname çıkarılarak ele geçirildi. Torunu Ömerhan Kuru tarafından ortaya atılan iddiayı araştıran savcılık, vekâletnamenin sahte olduğunu belirledi...
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın iddianamesinde yer alan bilgilere göre, mağdur iş adamı Enver Paralı (78), 1 Ağustos 2013’te beyin kanaması sebebiyle özel bir hastanede tedavi altına alınarak, 12 Eylül 2013’e kadar yoğun bakımda kaldı. Hastanede kaldığı süre içinde, Sirkeci’deki notere gidip kendisi talep etmiş gibi, 28 Ağustos 2013 tarihli vekâletname düzenlendi. Vekaletname ile Paralı’nın menkul ve gayrimenkullerinin satışı ve devri, oğlu Ahmet Galip Paralı’nın (36) kontrolündeki başka şirketlere yapıldı.
‘Babam beni aramadı’
Vatan’ın haberine göre; Enver Paralı’nın torunu Ömerhan Kuru (31) durumu fark ederek, dayısı Galip Paralı ve annesinin de aralarında bulunduğu kişilerden ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçlamasıyla savcılığa şikayette bulundu. Savcılık tarafından başlatılan soruşturmada, önce hastane kayıtları incelendi. Yapılan incelemede vekaletname tarihi olan 28 Ağustos’tan önce Enver Paralı’nın durumunun ağırlaştığı, ağızdan beslenmesinin durduğu, damar yolundan beslendiği, 1 Ağustos 2013’ten 12 Eylül 2013’e kadar hastaneyi hiç terk etmeden ‘aralıksız’ yatakta tedavi gördüğü belirlendi. Galip Paralı ifadesinde, “11’inci Noter’deki vekaletnamenin düzenlenmesinde ben orada yoktum. Babam o gün beni aramadı. Bana vekalet vereceğini söylemedi. Babam hastaneden ne şekilde çıktı veya ayrıldı, bu vekaleti noterlikte nasıl verdi veya noterlik vekaleti nasıl düzenledi, bilemiyorum” açıklamalarını yaptı.
Bilirkişi, vekâletnamedeki imzanın mağdur Enver Paralı’nın imzaları model alınmak suretiyle taklit yoluyla sahte olarak atıldığına ve üretildiğine dair rapor verdi. Savcının iddianamedeki değerlendirmesine göre, Paralı’nın hastanede yatakta tedavi gördüğü süreçte oğlu Ahmet Galip Paralı’nın plan ve talimatı ile şüpheliler (muhasebeci) Pınar Uygur ve (noter) Serpil Yıldırım iştirâk halinde ve irade birliği içinde sahte vekâletname ve imza sirküleri hazırlayarak, Ahmet Galip Paralı’ya babasının mal varlığına dair ‘her türlü işlemi’ yapma yetkisi verdiler. Sonra da mağdur Enver Paralı’nın zararına olacak şekilde, milyonlarca lira değerindeki mülklerin satış ve devrini yaptılar. Hesaplardaki para ve hisseleri transfer ettiler. Çelişkili beyanlarla suçtan kurtulmaya çalıştılar.
Devirlere el konuldu
Savcılık, vekaletname ile Galip Paralı’ya devredilen 34 taşınmaza, Nesrin Paralı ve Gonca Kuru’ya devredilen 69 taşınmaza ve çeşitli şirketlerin devredilen hisse senetlerine el koydu. Galip Paralı ve diğer zanlılar hakkında savcılık tarafından iki ayrı ‘resmi belgede sahtecilik’ suçundan 15’er yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. ‘Nitelikli dolandırıcılık’ suçlamasıyla başlatılan soruşturmanın devam ettiği bilgisine ulaşıldı.
Enver Paralı'nın mal varlığı, Paralı ailesini karşı karşıya getirdi!