23 / 12 / 2024

Enver Paralı'nın mal varlığı, Paralı ailesini karşı karşıya getirdi!

Enver Paralı'nın mal varlığı, Paralı ailesini karşı karşıya getirdi!

İşadamı Enver Paralı’nın mal varlığı, Paralı ailesini karşı karşıya getirdi. İstanbul Adliyesi’nde milyarlık mirasın sahte belgelerle baba ölmeden çocukları tarafından ele geçirilme iddiasına ilişkin önemli bir soruşturma yürütülüyor...



Rahatsızlığı nedeniyle hastanede tedavi gören işadamı Enver Paralı (78), hastanede olduğu dönemde oğlu Ahmet Galip Paralı, babasından 28 Ağustos 2013 tarihli bir vekâletname aldı. Bu vekâletnameyle de Paralı’nın milyarlarca TL değerindeki mal varlığını kendi şirketleri ve üçüncü şahıslar üzerine aktardı.

NUH ÇİMENTO’NUN YÜZDE 16 HİSSESİ

Tespitlere göre devredilen menkul ve gayrimenkuller arasında Nuh Çimento’nun yüzde 16 büyüklüğündeki hissesi, İstanbul’un ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerindeki 200’e yakın gayrimenkul (dükkan, daire, han), Denizli’de 4 fabrika ve banka hesaplarında milyonlarca lira tutarındaki nakit de yer aldı.

İMZA İÇİN SAHTE RAPORU

Enver Paralı’nın torunu Ömerhan Kuru, 2015 yılında dedesinin şirketleri ve hesaplarındaki devirlerin farkına vardı. Dedesinin vekâlet verdiği belirtilen dönemde hastanede yattığını, oradan çıkacak durumda da olmadığını belirten Kuru, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Savcılığın başlattığı ilk soruşturmada takipsizlik kararı verildi. Kuru’nun avukatlarının yeni delillerle itirazı üzerine bu karar kaldırıldı ve yeniden soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında, yüz milyonlarca lira değerindeki malların el değiştirmesine dayanak olan vekâletname ve imza sirküleri bilirkişiye gönderildi. İnceleme neticesinde vekâletnamedeki imzanın Enver Paralı’ya ait olmadığına dair rapor verildi. Bu raporla birlikte vekâletnamenin sahte olduğu ortaya çıktı.

İKİ KOLDAN SORUŞTURMA

Hüriyet'te yer alan habere göre; İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nda Enver Paralı’nın şirketlerinin usulsüz bir şekilde devredilmesi ve banka işlemlerine ilişkin soruşturma başlatıldı. Sahte vekâletle devri yapılan milyarlarca liralık mal varlığına ilişkin ‘zincirleme nitelikli dolandırıcılık’ ve ‘usulsüz şekilde şirket devri’ soruşturmaları sürüyor. Paralı’ya ayrıca bir araştırma ve eğitim hastanesinden Aralık 2016’da verilen raporda, ayırt etme gücünden yoksun olduğu, fiil ehliyetine sahip olmadığı, vesayet altına alınması gerektiği belirtildi. İstanbul Anadolu Sulh Hukuk Mahkemesi de halen evde bakımı devam eden Enver Paralı’ya vasi olarak bir avukat atadı. Atanan vasi, satış ve devirlerin iptali için de İstanbul ve Denizli’de dava açtı.

PARALI’NIN MAL VARLIĞI

İşadamı Paralı’nın mal varlığı arasında, Denizli’de 4 fabrika, Nuh Çimento’nun yüzde 16 hissesi, Eminönü’nde bir han, Bağdat Caddesi’nde 3 katlı bina, Göktürk’te lüks bir sitede 8 daire, 2 dükkân, Ataşehir’de bir gökdelen bloku başta olmak üzere çok sayıda mülkleri yer alıyor.

 


Geri Dön