29 / 04 / 2024

Emlak uzmanları Mustafa Akaydın'ın mal varlığını hesapladı!

Emlak uzmanları Mustafa Akaydın'ın mal varlığını hesapladı!

Emlak uzmanları, 2.1 milyon lira zimmet çıkarılınca 'Param yok' diyen eski Başkan Mustafa Akaydın'ın mal varlığını hesapladı: Tam 5 milyon 800 bin TL



Kamuyu zarara uğrattığı gerekçesi ile Sayıştay tarafından kendisine 2 milyon 180 bin lira zimmet çıkarılan Mustafa Akaydın kararın ardından "O parayı benden alamazlar çünkü o kadar param yok. En fazla milletvekili maaşıma haciz koyarlar" demişti. Ancak Akaydın'ın Antalya'nın çeşitli yerlerinde ve Ankara'da daireleri, Çorum ve Döşemealtı'da çok sayıda arazisi olduğu ortaya çıktı. Akaydın'ın mülklerinin toplam değerinin ise milyonlarca lirayı bulduğu kaydedildi. 


HURMA'DA DENİZ MANZARALI EV 

Akaydın'ın sahip olduğu daire ve arsaları inceleyen Sermaye Piyasası Kurulu'ndan lisanslı emlak uzmanları tarafından hazırlanan ekspertiz raporlarında, evlerden sadece birinin değerinin 2 milyon liranın üzerinde olduğu ifade edildi. Bölgenin emlak fiyatları, son dönemde yapılan satışlar ve satışa çıkarılan evlerin özellikleri göz önüne alınarak hazırlanan raporda; Akaydın'ın Konyaaltı ilçesi Hurma Mahallesi'nde bulunan deniz manzaralı evinin piyasa değerinin 2 milyon 100 bin lira olduğu kaydedildi. Raporda aynı binada bulunan bir başka dairenin 900 bin euro'ya satılığa çıkarıldığı da belirtildi. 


BIYIKLI'DAKİ ÇİFTLİK 960 BİN LİRA 

Mustafa Akaydın'ın kamuoyunda uzun süre tartışılan ve kaçak elektrik kullanıldığı ortaya çıkan çiftliğinin değerinin ise nerede ise bir milyon lirayı bulduğu belirlendi. Ekspertiz raporuna göre Döşemealtı Bıyıklı köyü içinde bulunan villa ve çiftliğin değeri ise; 960 bin lira. Tapusu Günseli Akaydın'ın üzerine olan Çankaya Kültür Mahallesi'ndeki dairenin fiyatının 400 bin lira olduğu belirtiliyor. Muratpaşa ilçesi Kışla Mahallesi'nde bulunan diğer bir dairenin emlakçılara göre değeri ise 240 bin lira. Aslen Çorumlu olan Akaydın'ın Çorum Saray köyünde bulunan arazilerinin değerinin 2 milyon 141 bin 300 lira olduğu ifade edildi. 7 ayrı parselde bulunan arazilerin fiyatları son dönemde yapılan arsaların satış rakamlarına göre belirlendi. 


TOPLAM DEĞERİ 5.8 MİLYON LİRA 

Mustafa Akaydın'ın sadece kendi ve eşinin üzerine tapusu bulunan villa, daire ve arsaların toplam değeri 5 milyon 840 bin lirayı buluyor. Mülklerin bulunduğu bölge emlakçılarının benzer mülkler için istediği rakamlar göz önünde alınarak hazırlanan ekspertiz raporları Akaydın'ın emlak zengini olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. 


BORCU BEN ÖDEYEYİM TEKLİFİ 

Antalyalı Avukat Ahmet Onaran ise 'Param yok' diyen Mustafa Akaydın'a bir teklifte bulunarak evlerini kendine verirse devlete olan borcunu ödeyeceğini söyledi. Twitter üzerinden Akaydın'a seslenen Onaran "Tapuda üzerine kayıtlı mallarını bana devret. Devlete olan borcunu senin yerine ben öderim" paylaşımını yaptı. 


Sabah Akdeniz




Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde ye aldı...


Antalya Eski Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın emlak zengini olduğu ortaya çıktı. Akaydın'a ait Konyaaltında bulunan deniz manzaralı dairenin 2 milyon 100 bin lira olduğu belirtilirken, emlak ekspertizleri tarafından hazırlanan raporda Akaydın'ın ev arsalarının toplam piyasa değeri 5 milyon 840 bin TL olduğu açıklandı.


Kamuyu zarara uğrattığı gerekçesi ile Sayıştay tarafından 2 milyon 180 bin lira cezaya çarptırılan Mustafa Akaydın kararın ardından “O parayı benden alamazlar çünkü o kadar param yok. En fazla milletvekili maaşıma haciz koyarlar” demişti. Ancak “param yok” diyen akaydın'ın Antalya'nın çeşitli yerlerinde ve Ankara'da daireleri, Çorum ve Döşemealtında çok sayıda arazisi olduğu ortaya çıktı. Akaydın'ın mülklerinin toplam değerinin ise milyonlarca liraya bulduğu kaydedildi.


AKAYDININ 2 MİLYONLUK DENİZ KEYFİ

Akaydın'ın sahip olduğu daire ve arsaları inceleyen emlak uzmanları tarafından hazırlanan ekspertiz raporlarında, evlerden sadece birinin değerinin 2 milyon liranın üzerinde olduğu ifade edildi. Bölgenin emlak fiyatları, son dönemde yapılan satışlar ve satışa çıkarılan evlerin özellikleri göz önüne alınarak hazırlanan raporda; Akaydın'ın Konyaaltı ilçesi Hurma Mahallesinde bulunan deniz manzaralı evinin piyasa değerinin 2 milyon 100 bin lira olduğu kaydedildi. Raporda aynı binada bulunan bir başka dairenin 900 bin avroya satılığa çıkarıldığı da belirtildi.


ÇİFTLİK 960 BİN LİRA

Mustafa Akaydın'ın kamuoyunda uzun süre tartışılan ve kaçak elektrik kullanıldığı ortaya çıkan çiftliğinin değerinin ise nerede ise bir milyon lirayı bulduğu belirlendi. Ekspertiz raporuna göre Döşemealtı Bıyıklı Köyü içinde bulunan villa ve çiftliğin değeri; 960 bin lira.Tapusu Günseli Akaydın'ın üzerine olan Çankaya Kültür Mahallesindeki dairenin fiyatının 400 bin lira olduğu belirtiliyor. Muratpaşa ilçesi Kışla Mahallesinde bulunan diğer bir dairenin emlakçılara göre değeri ise 240 bin lira. Aslen Çorumlu olan Akaydın'ın Çorum Sarayköyünde bulunan arazilerinin değerinin 2 milyon 141 bin 300 lira olduğu ifade edildi. 7 ayrı parselde bulunan arazilerin fiyatları son dönemde yapılan arsaların satış rakamlarına göre belirlendi.


TOPLAM DEĞER 5 MİLYON 840 BİN TL

Mustafa Akaydın'ın sadece kendi ve eşinin üzerine tapusu bulunan villa, daire ve arsaların toplam değeri 5 milyon 840 bin lirayı buluyor. Mülklerin bulunduğu bölge emlakcılarının benzer mülkler için istediği rakamlar göz önünde alınarak hazırlanan ekspertiz raporları Akaydın'ın emlak zengini olduğu bir kez daha göz önüne serdi.


EVLERİNİ BANA VERSİN BORCU BEN ÖDEYİM

Antalyalı Avukat Ahmet Onaran ise “Param yok” diyen Mustafa Akaydın'a bir teklifte bulunarak evlerine kedine verirse devlete olan borcunu ödeyeceğini söyledi. Tiwiiter üzerinden akaydın'a seslenen Onaran “Tapuda üzerine kayıtlı mallarını bana devret. Devlete olan borcunu senin yerine ben öderim” paylaşımını yaptı.



Yeni Şafak


Geri Dön