Ekonomi

EPDK duyurdu! Elektrik faturasını yükseltecek maliyetlere fren

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), üretim santrallerine yönelik azami uzlaştırma fiyatlarını açıkladı. EPDK tarafından belirlenen azami uzlaştırma fiyatı; ithal kömür ve doğal gaz için megavatsaati 2 bin 500 Türk lirası olurken, diğer santraller için de bin 200 TL olarak belirlendi.  EPDK’den yapılan açıklamada; elektrik enerjisinde fiyatların makul olmayan seviyelere yükselmesine engel olunması, yaşanan kaynak maliyeti artışlarından dolayı üretim yapamayan santrallerin arz güvenliğinin sağlanması ve tüketicilerin korunması için ilgili kanunun verdiği yetki kapsamında alınacak önlemlerin usulünün belirlendiği vurgulandı

EPDK kararıyla elektrik üretim santralleri için belirlenen azami uzlaştırma fiyatları, enerji ham maddelerindeki maliyet artışının faturalara yansımasının engellenmesini amaçlıyor. 

EPDK’den yapılan açıklamada; elektrik enerjisinde fiyatların makul olmayan seviyelere yükselmesine engel olunması, yaşanan kaynak maliyeti artışlarından dolayı üretim yapamayan santrallerin arz güvenliğinin sağlanması ve tüketicilerin korunması için ilgili kanunun verdiği yetki kapsamında alınacak önlemlerin usulünün belirlendiği vurgulandı.

Elektrikli Fiat Egea’nın fiyat listesi açıklandı!

Elektriğe yüzde 20 zam kapıda!

Türk Telekom internet aboneliklerine zam! Artış sonrası en düşük paket kaç lira oluyor?