02 / 05 / 2024

EPDK, Limak için inşa edilen Üçlü Plaza'dan birini kaptı

EPDK, Limak için inşa edilen Üçlü Plaza'dan birini kaptı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) uzun zamandır kabına sığamıyordu



Ankara Balgat'taki 9 bin 300 metrekarelik binada, odalarda kendine yer bulamayan dosyalar koridorlara taşmaya başlamıştı. Kurumda sadece 24 bin lisans başvurusu dosyası olduğundan hareket edildiğinde varın dosya evrak büyüklüğünü siz düşünün.
İşte tüm bu nedenlerin etkisi ile uzun zamandır kurum, Başbakanlık Müsteşarlığı'nı yeni bir binaya taşınmak için ikna etmeye çabalıyordu. Ancak Müsteşarlık bir ay öncesine kadar “Nasıl olsa EPDK bir süre sonra bölünecek, bundan önce yeni bir binaya onay vermem” diye direniyordu. Ama nihayet EPDK, muradına erdi ve aylardır beklediği onay imzası da atıldı.
Ayda 200 bin TL kira
EPDK, Konya Yolu üzerinde bulunan ve MFZ tarafından Limak için inşa edilen Üçlü Plaza'dan birini kaptı. 19 katlı bu bina toplam 20 bin metrekare. Yani Başkan da personel de ferah ferah çalışacak. Ancak bu ferahlığın bedeli biraz pahalı. Balgat'taki bina için ayda 100 bin TL kira veren EPDK, yeni binaya ayda 200 bin lira ödeyecek. Bu da yılda 2 milyon 400 bin TL demek. Neredeyse 4-5 yıllık kira ile bir binayı satın almak mümkün.
Limak'ın patronu Nihat Özdemir'in yeni kiracısı en az 2-3 yıl çıkmamayı da taahhüt etmiş durumda. Üstelik EPDK'nın Üçlü Plaza&nın bir binasına taşınması diğer iki bina için de talipleri şimdiden hazırlamış diye duydum. Bitmiş olan diğer binaya herkes enerji şirketlerinin doluşacağını konuşuyor. EPDK, kendisinin yanı sıra enerji sektörünü de Konya Yolu'na taşıyacak gibi. Bu açıdan bakıldığında bu kiralamada en karlı çıkacak kurum Limak gibi görünse de ikinci bir isim daha var. Plaza'nın hemen yanındaki kebapçı Hacıbaba'nın yeni yıldan sonra işlerinin açılacağını söylemek yanlış olmaz. Bir yandan 400 kişilik EPDK personeli, diğer yandan her gün lisans, market ya da başka bir resmi iş için EPDK'nın kapısını aşındıran ziyaretçiler düşünüldüğünde Hacıbaba'ya da başka bir enerji geleceği ortada!
Hacer Gemici/Gazete Habertürk

Geri Dön