09 / 09 / 2024

Yeni eğitim-öğretim dönemi yarın başlıyor! Yarın 20 milyondan fazla öğrenci ders başı yapacak...

Yeni eğitim-öğretim dönemi yarın başlıyor! Yarın 20 milyondan fazla öğrenci ders başı yapacak...

Tüm kademelerde yaklaşık 20 milyon öğrenci ve 1,2 milyon öğretmen için yaz tatilinin ardından yeni eğitim-öğretim dönemi, 74 bine yakın okul ve 750 bine yakın dersliklerde başlayacak.



Yeni eğitim öğretim yılı yarın başlayacak. Buna göre, 20 milyondan fazla öğrenci ilk ders zilinin çalmasıyla birlikte dersbaşı yapacak. dunya.com'da yer alan habere göre; Öğrenciler 2 aylık maratonun ardından, 11 Kasım'da birinci dönem ara tatiline çıkacak. Tüm sınıflarda, "Çanakkale'den Gazze'ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi" teması ile hazırlanan açılış dersi yapılacağı kaydedildi.

Okul öncesi eğitime başlayan ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri için 2-3 Eylül'de uyum eğitimi düzenlenmişti. Ortaokula başlayacak öğrenciler için ise bu haftada okula uyum için rehberlik çalışmaları yapılacağı belirtildi. 

Yeni eğitim-öğretim yılının ilk haftasının ilk dersinde temel eğitim ve ortaöğretim kademesindeki tüm sınıflarda, "Çanakkale'den Gazze'ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi" temasıyla hazırlanan açılış dersi ile  eğitime başlanacağı kaydedildi. 

YENİ MÜFREDAT BAŞLAYACAK

Bu yıl eğitim-öğretim süreçlerinde bir dizi yenilikler hayata geçirilmiş olacak. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamındaki yeni müfredat, anasınıfı ile 1, 5 ve 9. sınıflarda ilk kez uygulanacak. Yeni müfredat ile ders içerikleri yüzde 35 sadeleştirildi.

Yeni müfredatla eğitime başlayacak ilk kademelerde bu yıl bakanlıkça hazırlanan "beceri örgüsü" temelli ders kitapları okutulacak. Yeni müfredat doğrultusunda hazırlanan yeni kitaplarda, karekodlar içerisinde etkinlikler, animasyonlar, simülasyonlar, dijital tarih, artırılmış gerçeklik ve yapay zekayla desteklenmiş uygulamalara yer verilerek, öğrencilerin yardımcı kaynağa ihtiyaç duymadan öğrenmeleri amaçlandı. Öte yandan, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı hazırlıkları kapsamında, ücretsiz ders kitapları da öğrencilere ulaştırıldı.

Yeni eğitim-öğretim dönemi yarın başlıyor! Yarın 20 milyondan fazla öğrenci ders başı yapacak...

MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM GÜÇLENDİRİLECEK 

2024-2025 eğitim öğretim yılındaki ana gündem konularından biri de mesleki ve teknik eğitim olacak. "Herkesin bir mesleği olmalı" şeklinde ana felsefesi bulunan Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi doğrultusunda mesleki ve teknik eğitimi güçlendirecek, üretim sektörüne nitelikli eleman teminini mümkün kılacak bir dizi yeni uygulama hayata geçirilecek.

Ortaokulların 7 ve 8. sınıflarında zanaat atölyeleri oluşturulmasının ardından bu yıldan itibaren mesleki ve teknik Anadolu liselerinin bünyelerinde meslek ortaokulları açılacağı belirtildi. Buna göre, öğrencilerin erken yaşta spora yönlendirilmesi ve yetenekli öğrencilerin keşfedilmesi amacıyla 9 ilde belirlenen 9 spor lisesi bünyesinde ülkenin ilk "spor ortaokulları" yeni eğitim-öğretim dönemi itibarıyla öğrenci kabul edecek.

Milli Eğitim Bakanlığınca, ilkokul 1. sınıf şubeleri ile sınıf öğretmenleri ve ortaokul 5. sınıf şubeleri, e-Okul sistemi üzerinden otomatik olarak ilk kez belirlendi. Bakanlıkça bu yıl okul ile aile işbirliğini güçlendirmek amacıyla "Velivizyon" platformu hayata geçirildi.

İLK ARA TATİL 11-15 KASIM2DA OLACAK

Birinci dönem ara tatili, 11-15 Kasım 2024'te yapılacağı kaydedildi. Yeni eğitim öğretim yılı birinci dönemi 17 Ocak 2025 Cuma sona erecek. Yarıyıl tatili, 20 Ocak 2025 Pazartesi başlayacak ve 31 Ocak 2025 Cuma sona erecek. İkinci dönem, 3 Şubat 2025 Pazartesi başlayacak ve 20 Haziran 2025 Cuma tamamlanacak. İkinci dönem ara tatili ise 31 Mart 2025 Pazartesi başlayıp, 4 Nisan 2025 Cuma sona erecek.

İBB'den pazartesi günü kararı! Toplu taşıma araçları ücretsiz mi?

Aylık 6468 TL çocuk desteği verilecek

İstanbul,  Ankara  ve İzmir'de okul servis ücretleri ne kadar oldu?

Eğitimde müthiş zam fırtınası! Okul, yurt ücretleri tavan yaptı...


Geri Dön