06 / 09 / 2024

İBB'den pazartesi günü kararı! Toplu taşıma araçları ücretsiz mi?

İBB'den pazartesi günü kararı! Toplu taşıma araçları ücretsiz mi?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), okulların açılacağı 9 Eylül Pazartesi günü için hazırlıklarını bitirdiğini duyurdu. İBB birim sorumluları, UYM ve AKOM’da 3 gün boyunca nöbet tutacaklar.



İstanbul trafiği kent içi kameralardan anlık takip edileceği belirtildi. Buna göre, 9 Eylül 2024 Pazartesi günü 06.00-16.00 saatleri arasında İBB’ye bağlı toplu ulaşım araçları ücretsiz olacağı açıklandı.

Okulların açıldığı gün İstanbul’da 06.00 - 16.00 saatleri arasında İBB’ye bağlı toplu ulaşım araçları ücretsiz olurken, İSPARK ise okul servis araçlarına ilk gün ücretsiz hizmet verecek.

dunya.com'da yer alan habere göre; İETT, okulların açılmasından itibaren her gün bin 716 ek sefer yapacak. 137 binden fazla yolcu bu seferlerle toplu taşımaya yönlendirilmiş olurken, 114 bin aracın bu tedbirlerle trafikten çekilmesi hedefleniyor. Metro İstanbul da 435 ilave sefer planlıyor. Bu seferlerle yaklaşık 500 bin yolcunun toplu taşımaya yönelmesi bekleniyor. Böylelikle 433 bin aracın İstanbul trafiğine çıkmaması beklendiği belirtildi.

Öte yandan ise, okulların açılması ile beraber ilk 2 gün okul servis araçları, arabalı vapurlardan öncelikli olarak yararlanacak. İDO’nun Sirkeci-Harem hattındaki yaya yolcular ücretsiz seyahat edeceği kaydedildi.  Şehir Hatları da ek vapur seferleri düzenleyecek. Şehir Hatları ayrıca, yaz tarifesinin sona ermesiyle birlikte kış tarifesine geçecek. Kış tarifesi 9 Eylül 2024 - 22 Haziran 2025 tarihleri arasında geçerli olacak.

İBB den pazartesi günü kararı! Toplu taşıma araçları ücretsiz mi?

İSTANBUL TRAFİĞİNE YAKIN TAKİP

İBB ve ilgili eğitim kurumları, AKOM (Afet Koordinasyon Merkezi) ve UYM’de (Ulaşım Yönetim Merkezi) 9 Eylül pazartesi sabah saat 06.00 itibari ile toplanarak 3 gün boyunca nöbet tutacak. Kent içi kameralarından İstanbul trafiği izlenecek, tıkanan arterler ilgili durum birimlere bildirilip anında müdahale edilecek. Trafik Müdürlüğü’ne bağlı Mobil EDS araçları ile Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü denetim ekipleri, sivil trafik ve zabıta ekipleri koordineli olarak denetimlerde bulunacak.

113 ekipten oluşan 259 zabıta personeli, aktif olarak okullarda görev alacak, trafiğin yoğun olduğu kavşaklarda 10 adet çekici araç hizmet verecek. Sabah-akşam zabıta ve polis memurları tarafından trafik denetimi yapılması ve yönlendirilmesi sağlanacak.

İBB’den dev araç ihalesi! İBB'nin düzenlediği 849 milyon 557 bin liralık araç kiralama ihalesini kim aldı?

Başakşehir Sular Vadisi’ndeki İBB’ye ait 20 bin metrekarelik alan geri alındı!

İBB spor okulları kayıtları başladı! Dönemlik kayıt ücreti 40 TL...

İBB, 4 ilçede 5 arsayı 7.5 milyon TL'den başlayan fiyatlarla satıyor! 

İBB’den bakanlığın İstanbul’da seçtiği rezerv ve riskli alanlar için sert tepki!

 


Geri Dön