Kent Haberleri

EPDK’dan doğalgaz ve elektriğe ilişkin tehdit gibi açıklama! “Bunu yapanlar bedelini ağır öder!”

EPDK’dan çok sert bir açıklama geldi. OHAL boyunca depremzedelerin güvence bedeli alınmayacağı konusunda şirketlerin uyarıldığını ifade eden EPDK yönetimi, insanları mağdur eden şirketlerin bedelini ağır ödeyeceğini belirtti.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan (EPDK) yapılan yazılı açıklamada, afet bölgesinde yaşayan ve depremden etkilenen depremzedelerin ister deprem bölgesinde yaşamaya devam etsin, ister başka bir şehirde ikamet etmeye başlasın, elektrik ve doğal gaz için yeni abonelik yaptırırken OHAL süresince güvence bedeli ödemeyeceğinin geçen hafta karara bağlandığı hatırlatırıldı.

Açıklamada düşüncelerine yer verilen EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, kurum yetkililerinin elektrik ve doğal gaz, dağıtım ve görevli tedarik şirketleriyle beraber toplantı yaparak güvence bedeli konusunda depremzedelere hiçbir zorluk çıkartılmaması için gerekli uyarıları yaptığını ifade etti.

Peki, EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, konu ile ilgili başka neler söyledi? İşte detaylar...

"OHAL SÜRESİ BOYUNCA DEPREMZEDE VATANDAŞLARIMIZ GÜVENCE BEDELİ ÖDEMEYECEK"

Ülke olarak zorlu bir süreçten geçildiğinin altını çizen Mustafa Yılmaz, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerin ardından milletimiz de sektörümüz de büyük bir dayanışma örneği sergiledi. İnşallah yaraları hep beraber ve hızla saracağız. Güvence bedeli konusunda da firmaları çok net bir dille uyardık. Depremzedeleri kimse gereksiz kırtasiye ile uğraştırmasın. Elektrik, doğal gaz, hatta su faturasının mobil ekran görüntüsü bile yetecek. Bu konudaki kararımız net ve titiz bir şekilde uygulanmasını istiyoruz. OHAL süresi süresince depremzedeler güvence bedeli ödemeyecek. Aksi durumda güvence bedeli talebinde bulunan, abonelik sürecini gereksiz kırtasiye ile yavaşlatan, depremzedeleri mağdur eden firmalar bedelini ağır öder."

EPDK'nin aldığı karardan sonra OHAL kararı alınan ve afet bölgesi ilan edilen 11 kentte depremden etkilendiğini e-Devlet’ten ya da herhangi bir nüfus müdürlüğünden alınan tarihçeli yerleşim yeri (ikametgah) belgesi, valilik, kaymakamlık gibi idari birimlerden alınan yazılar, elektrik, su, doğal gaz aboneliklerine ait faturalar veya faturaların mobil ekran görüntüsü gibi belgelerle gösteren elektrik ve doğal gaz abonelerinden yeni abonelik işlemlerinde OHAL süresince güvence bedeli talep edilmeyecek.

Dolara ilişkin nokta atışı tespitler yapmıştı! Şimdi de dolar alımı için en müthiş tarihi açıkladı!

DASK’tan devrim gibi bir ilk! ‘Avans ödemesi’ dönemi başlıyor!

Tütüne dev ÖTV indirimi! Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen açıkladı!