28 / 04 / 2024

Er Yatırım Four Points By Sheraton ile anlaştı!

Er Yatırım Four Points By Sheraton ile anlaştı!

Önümüzdeki 10 yılda 20 otel yapma hedefi belirleyen Er Yatırım'ın, Sheraton'un Four Points By Sheraton markasıyla anlaştığı belirtildi..



Önümüzdeki 10 yılda konaklama sektörüne 300 milyon dolarlık yatırım yapmayı planlayan Er Yatırım, hayata geçireceği otellerin markasını belirledi. Şirketin Genel Müdürü Ferzan Çelikkanat, yapacakları oteller için Starwood Hotels'in orta segment markası Four Points By Sheraton ile anlaştıklarını belirtti. Çelikkanat, ilk otelin ise 2016 yılında İzmir'de açılacağını ifade etti. 


OTELLERİN 6 TANESİ İSTANBUL'A


Er Yatırım ve Turizm’in İstanbul’daki altı otelinden dördü Ataşehir, Kartal, Kağıthane ve Eminönü’nde yer alacak. Kartal’da Hazine’den 30 yıllığına kiraladıkları yaklaşık 35 bin metrekare arazi üzerinde hayata geçirilecek projede otelin yanı sıra konut, ofis ve hastanenin de olması planlanıyor. Çelikkanat, “Kartal’da partnerlerimizle karma bir proje yapacağız. Toplamda 120 milyon dolarlık bir proje olacak. Ancak otel için yaklaşık 25 milyon dolar yatırım yapmayı düşünüyoruz” diyor. Ataşehir’deki otel ise İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’nin yakınında inşa edilecek. Altı bin metrekare arazi üzerinde yükselecek otel yaklaşık 20 milyon dolara mal olacak.


MESLEK LİSESİ YOLDA


Ferzan Çelikkanat, 10 yıl içinde 20 otel hedefini tutturursa yaklaşık 3 bin kişiye de istihdam sağlayacak. En büyük hayalinin kendi otel personellerini yetiştirecekleri bir turizm ve otelcilik meslek lisesi kurmak olduğunu belirten Çelikkanat, sunacakları hizmet kalitesiyle diğer rakiplerine fark atmayı planladıklarını dile getiriyor.


BURSA'DA OTEL AÇMAM!


Nüfus yoğunluğu yüksek, sanayinin geliştiği ve ulaşım projelerinin yoğun olduğu yerlere otel açmayı düşündüklerini belirten Ferzan Çelikkanat, Bursa’ya yatırım yapmayacaklarını ifade ediyor. “Bursa pazarı şehir otellerine doydu” diyen Çelikkanat, ilk etapta İstanbul ve  İzmir  dışında Mersin, Gaziantep, Diyarbakır ve Çanakkale’de otel açacaklarını vurguluyor.


Elif Akın-Millet


Geri Dön