Genel

Erbil'de Vakko'ya talep Diyarbakır'dan fazla olur

Ocak ayında Erbil'de kapılarını açacak olan Vakko ve W Collection mağazaları zengin Kürtleri bekliyor

Kürt açılımı ile ilgili tartışmalar sürerken, Türk firmaları birbiri ardına Kuzey Irak'a açılıyor. Erbil'de 60 milyon dolara mal olan Majidi Mall'e 1 milyon dolarlık yatırımla ocak ayında iki mağaza açılması için bayilik veren Vakko,  Kuzey Irak'ın potansiyeline güveniyor.  

Vakko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hakko, "Bu bölgeden Türkiye'ye alışverişe gelen, halihazırda pek çok müşterimiz var. Yüksek gelire sahip bu kesim Vakko markasını da çok iyi tanıyor. Bu nedenle potansiyelin yüksek olduğunu düşünüyoruz" dedi.

ALIŞVERİŞE GELİYORLARDI
Vakko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hakko, Erbil'de açılacak mağazalarla ilgili olarak, 'Kuzey Irak'ta gelişen ekonomi, hazır giyim alanındaki boşluk ve bu bölgeden gelen pek çok talep bizi yatırım yönünde cesaretlendirdi. Bu fikir haziran ayında olgunlaştı ve Ocak 2010'da hem Butik Vakko hem de W Collection mağazalarımızı açmayı planlıyoruz' dedi. Vakko'nun üst segmente hitap eden bir marka olması dolayısıyla, Erbil'deki mağazanın hitap edeceği müşteri kitlesini sorduğumuz Hakko, şu bilgileri verdi: 'Ülkede gelir düzeyi yüksek insanlar, yeniliklere açık. Ancak sosyal hayat ve mağazacılık yeteri kadar olmadığından bu kesim için eğlence ve alışveriş anlamında tatmin edici seçenekler bulunmuyor. Bu nedenle yüksek gelirli olan bu kesim alışveriş için Türkiye'ye geliyor. Vakko markasının çok iyi biliniyor olması nedeniyle Kuzey Irak'taki potansiyelin yüksek olduğunu düşünüyoruz.'

İlk etapta erkek ürünleri daha çok tercih edilecek
Diyarbakır'da W Collection mağazalarının bulunduğunu hatırlatan Cem Hakko, 'Erbil'de hem Butik Vakko hem de W Collection mağazaları açacağız. Erbil'in daha bakir bir şehir olması bize talebin daha yüksek olacağı sinyallerini veriyor' dedi. Erbil'de açılacak Vakko'da hem bayan hem erkek ürünleri olacağını dile getiren Hakko, 'İlk etapta daha çok erkek ürünlerine  talebin fazla olacağını düşünüyoruz' diye konuştu.

Ortadoğu yatırımlarımızın önünü açar
Vakko markasına, Erbil'deki mağazanın nasıl bir katkıda bulunacağını sorduğumuz Cem Hakko, şöyle konuştu: Erbil yepyeni bir pazar. Erbil'deki mağazalarımızdan alacağımız sonuçlar Vakko Grubu'nun bu bölge ve
Ortadoğu'daki yatırımlarına bir nebze ayna tutacak. Her yeni yatırımda olduğu gibi en az bir sezon yaşamadan fikir yürütmek doğru olmayabilir ancak halihazırda bu bölgeden pek çok müşterimiz var, bu da bizi cesaretlendiriyor.

Aylin Löle/Akşam Gazetesi