28 / 04 / 2024

ERC Yapı Bakırköy ve Kartal'da 500 daire yenileyecek!

ERC Yapı Bakırköy ve Kartal'da 500 daire yenileyecek!

Türkiye'de kentsel dönüşüm çalışmaları yapan firmalardan ERC Yapı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Ercan, özel sektör bankaları dışında kamu bankalarının projelere finans sağlamasını istedi.




Türkiye'de kentsel dönüşüm çalışmaları yapan firmalardan ERC Yapı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Ercan, özel sektör bankaları dışında kamu bankalarının projelere finans sağlamasını istedi. Ercan, yasal mevzuattan dolayı kamu bankalarının kentsel dönüşüm kredisi vermek için nazlı davrandığını öne sürdü. 


Ercan, gelecek yıl üç ilde 500 dairenin kentsel dönüşüm kapsamında yenileneceğini belirtti. Kentsel dönüşüm kredilerinde konut kredisinden farklı olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yüzde 4 destek verdiğini hatırlatan Ercan, "Verilen katkıdan dolayı bazı şartları isteniyor ve dolayısı ile süreç uzuyor. Devlet bankaları da uzayan ve iş yükü getiren bu krediyi vermekte imtina ediyor" diye konuştu. Bayrampaşa, Esenler, Bakırköy ve Bahçelievler'de yaklaşık bin bağımsız binayı yenileyen ERC Yapı, 2017 yılında da Bahçelievler, Bakırköy ve Kartal'da 500 daire yenileyecek. 


Karar 


Geri Dön