05 / 05 / 2024

Ercan Tıraş: Yapı denetimi öncelikli görev!

Ercan Tıraş: Yapı denetimi öncelikli görev!

TOKİ Başkanı Karabel, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Orman ve Su İşleri ile Ulaştırma bakanlıklarından yöneticilerin katıldığı "Yapı Denetim Sistemi, Teknik Müşavirlik ve Yapı Müteahhitliği" toplantısını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Tıraş açtı



 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Ercan Tıraş, can, mal güvenliği ile milli serveti koruyabilmek için yerleşme ve yapılaşmaların çağdaş standartlarda denetimini sağlamanın devletin en öncelikli görevi olduğunu bildirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Yapı Denetim Sistemi, Teknik Müşavirlik ve Yapı Müteahhitliği" konulu toplantının düzenlediği duyuruldu. Açıklamaya göre,  TOKİ  Başkanı Ahmet Haluk Karabel, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Orman ve Su İşleri ile Ulaştırma bakanlıklarından üst düzey yöneticilerin katıldığı toplantının açılış konuşmasını, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Tıraş yaptı.

Müsteşar Tıraş, "Bakanlığımız yaşanabilir, sürdürülebilir kentsel ve kırsal çevrelerin oluşturulmasına, uluslararası ortamda rekabet edebilir bir meslek ortamının kurulmasına ilişkin işleri yürütmek üzere teşkilatlanmıştır" diyerek şunları kaydetti:

"Can, mal güvenliği ile milli serveti koruyabilmek için yerleşme ve yapılaşmaların çağdaş norm ve standartlarda denetimini sağlamak devletin en öncelikli görevi. Mimarlık ve mühendislik hizmetleri hedefe giden yolda önemli bir yer tutmakta. Bu hususta yapıların projelendirilmesi, uygulanması, denetlenmesinde görev alan meslek mensuplarına büyük görevler düşüyor. Yapı ve tesisat müteahhitlerimiz gerek uluslararası, gerekse iç piyasada yapım işlerine yönelik önemli başarılar elde etmesine karşın, diğer mimarlık ve mühendislik hizmetleri noktasında aynı ivme yakalanamadı. Mimarlık ve mühendislik hizmetleri bakımından uluslararası ortamlarda rekabet edilebilirlik ve tanınırlık konusunda eksiklik hissedilmektedir. Bakanlığımız bu konunun geliştirilmesi konusunda oldukça kararlı. Yapı sektöründe dış piyasalarda gösterilen başarının ülkemiz içinde bütün yerleşmelerde aynı ölçüde kendini gösterememesinin nedeninin ülkemizdeki mimarlık ve mühendislik hizmetlerine dair güçlü, donanımlı ve sağlıklı bir müşavirlik sisteminin kurulamamasından kaynaklandığı değerlendirilmektedir."

AA

 


Geri Dön