04 / 05 / 2024

Ercan Topaca: Derslikler 2012'ye kadar bitirilecek!

Ercan Topaca: Derslikler 2012'ye kadar bitirilecek!

Kocaeli Valisi Ercan Topaca, "Şu an itibariyle devam eden bin 200 civarında derslik inşaatımız var. Bunların önemli bir kısmı 2012 yılının Şubat ayına kadar bitirilecek"dedi



Topaca, Derince ilçesinde, 37 derslikli bir okul yaptırılması için düzenlenen protokol imza töreninde, Yavuz Sultan Mahallesindeki Necati Bey İlköğretim Okulunun yıkılarak yerine söz konusu okulun yapılacağını söyledi.

Proje bitim tarihinin normal şartlarda 2013 yılı Aralık ayı olduğunu ifade eden Topaca, şöyle devam etti:"Şubat ayında itibaren en geç bir sonraki Şubat yani 2013ün Şubat ayı hedefimiz. İbrahim Beyle konuştuk, mümkün olursa 2012 yılının Aralık ayına okulu yetiştirmek, çocuklarımızı daha fazla bekletmemek için bu çalışmalar yapılacak. 2012 yılının sonuna da okul inşaatını tamamlamaya çalışacaklar. İnşallah okulun açılışını da 2012 yılının sonuna doğru yapmayı bekliyoruz. 2012-2013 eğitim öğretim dönemi Şubat ayında okulumuz hizmete açılmış olacak."

Kocaelinin sürekli göç aldığı için derslik ihtiyacının da sürekli arttığını ifade eden Vali Topaca, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şu an itibari ile devam eden 1200 civarında derslik inşaatımız var. Bunların önemli bir kısmı 2012 yılının Şubat ayına kadar bitirilecek. Şu andaki derslik ihtiyacımız 1800 civarında. Derslik ihtiyacının bin 200ünü 2012 yılının sonuna kadar karşıladığımız zaman 600 derslik ihtiyacımız kalıyor. Yeni gelen nüfus sonucu ortaya çıkan derslik ihtiyacı da var. Göç sebebi ile mezun olandan daha çok öğrenci geliyor. Bu nedenle de derslik ihtiyacımız sürekli artıyor."

Okulların fiziki anlamda iyileştirilmesi için iş adamlarının ciddi katkılar sağladığını belirten Topaca, 18 aylık süreçte bugün 19. protokolü imzalayacaklarını söyledi. Koruma Temizlik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Aracı ise yakın zamanda Kozluk Mahallesinde bir sağlık ocağı yaptıracaklarını söyledi. Yıkılarak üzerine inşa edilecekleri okuldan kendisinin, ağabeyinin ve ablasının mezun olduğunu belirten Aracı, "Biz 4 kardeşiz, Allah ömür verirse 4 tane okul yaparız" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Topaca, İbrahim ve Kemal Yazıcı, Şükrü Aracı İlköğretim Okulunun yapımına ilişkin protokolü imzaladı. Törenin sonunda Vali Topaca, İbrahim ve Kemal Yazıcıya vazo hediye etti. Yavuz Sultan Mahallesinde Kocaeli Özel İdaresi ait 8 bin 250 metrekarelik alanda 5 milyon liraya mal olacak Şükrü Aracı İlköğretim Okulunda 37 derslik, 2 fen bilimleri laboratuvarı, resim ve müzik atölyeleri olacak.

AA
 


Geri Dön