30 / 04 / 2024

Ercüment Alptekin kimdir?

Ercüment Alptekin kimdir?

Edip GYO Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Adayı Ercüment Alptekin kimdir? Ercüment Alptekin daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Ercüment Alptekin'in biyografisi...



Edip Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), bağımsız yönetim kurulu üyesi adayı Ercüment Alptekin kimdir? Ercüment Alptekin daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Ercüment Alptekin'in biyografisi...

Ercüment Alptekin kimdir?
1956 yılında dünyaya gelen Ercüment Alptekin, kariyerine çelik endüstrisinde üretim müdürü olarak başladı. 1985 yılında da fabrika müdürü olarak kariyerini geliştiren Ercüment Alptekin, 2000 yılına kadar dış ticaret sektöründe genel müdür olarak görev aldı ve Çorlu’daki Orion Alışveriş Merkezi’ne AVM müdürü olarak perakende yönetimi sektöründeki kariyerine başladı. 

Orion Alışveriş Merkezi’ni 3 yıllık başarılı yönetimi sonrasında, 2003 yılında Alışveriş Merkezi ve bünyesinde yer alan iş merkezini de yönetmek üzere Ankara’daki Armada Alışveriş Merkezi’ne geçen Ercüment Alptekin, 2007 yılında Alkaş Alışveriş Merkezleri Yönetimi ve Danışmanlık firması yönetim departmanına genel müdür olarak transfer oldu.

Ercüment Alptekin, Alkaş ile JLL birleşmesinden sonra da Zorlu, Emaar, Cevahir, Antares, Sanko Park gibi çeşitli şehirlerdeki 1 milyar metrekare GLA üzerinde birçok alışveriş merkezlerinin yönetim süreçlerinden, koordinasyon, pazarlama ve saha operasyonlarını kapsayan sorumluluğuna ilaveten yeni iş geliştirme ve firmayı yeni pazarlara açma konusunda da önemli rol oynadı.

Emaar Türkiye şirketi bünyesinde mülk yönetim direktörü olarak çalışmaya başlayan Ercüment Alptekin, yaklaşık 900 bin metrekarelik alan üzerinde kurulması planlanan otel, rezidans, AVM ve ofis içeren karma projenin sorumluluğunu aldı. Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden Metalürji Mühendisliği lisans diplomasına sahip Alptekin, Aralık 2015 tarihinden itibaren kurucu ortağı olduğu LİBRA DLM’de yönetim kurulu üyesi olarak çalışmalarına devam ediyor.

Edip GYO bağımsız yönetim kurulu üyelerini seçiyor!


Geri Dön