29 / 04 / 2024

Erdemir'den 550 milyon dolarlık yatırım kararı

Erdemir'den 550 milyon dolarlık yatırım kararı

Erdemir yapacağı pelet yatırımı ile önemli hammadde kaynaklarından birinde, kendine yeterlilik oranını yükseltecek ve yıllık karını 200-250 milyon dolar civarında artıracak.



Erdemir, Bingöl-Avnik demir madeni sahasında yapılan sondaj çalışmaları sonucunda peletleme tesisi kurulması kararı aldığını açıkladı. Şirketin yapacağı yatırımla en önemli hammaddelerinden biri olan pelet üretiminde kendi kendine yetebilirlik oranının yüzde 25-30'lardan yüzde 80-85'e yükseleceği ve yıllık olarak cari fiyatlarda 200-250 milyon dolarlık kar artışı bekleniyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön