05 / 05 / 2024

Erdemoğlu Holding'te 5 yıl çalışana Merinos Konutları'nda ev!

Erdemoğlu Holding'te 5 yıl çalışana Merinos Konutları'nda ev!

Sahibi olduğu Merinos'u parça halı üretiminde dünya liderliğine oturtan Erdemoğlu ailesi, aile anayasası hazırlamıyor ve miras paylaşım planı yapmıyor. Serveti bir emanet olarak gören aile, yaklaşık 5 bin çalışana ayrılan yüzde 10'luk hisseyi artırmayı pl



Parça halı üretiminde dünya birinciliğini geçen yıl Mısırlı Oriental Wewars firmasından kapan ve İKEA, Wall Mart gibi dünya perakende devlerinin de rafına giren Merinos, sermayeye bakışı ve şirketin geleceğine yaklaşımındaki farklılıkla da dikkat çekiyor. Merinos'la birlikte Padişah ve Dinarsu markalarını sürekli geliştiren Erdemoğlu ailesi, bildik aile şirketlerinden farklı olarak aile anayasası hazırlamıyor ve miras paylaşım planı yapmıyor.

SAHİBİ DEĞİL EMANETÇİSİYİZ

Yönetimini abisi ve kardeşi ile yürüten Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, aile anayasası ve miras paylaşım planı yapmama gerekçelerini "Sistemi biz çocuklarımızın üzerine kurmadık. Çünkü biz emanetçiyiz. Rahmetli babamız Mehmet Erdemoğlu da bir konuşmasında, 'Allah esirgesin; servet, evlat hepsi emanettir' demişti. Kiralık bir işyerini aldığımızda da yine bize 'Busarı yine bizim sayılmaz. Biz bunu işletmekle görevliyiz' diye konuşmuştu. Bu yüzden patron gibi davranmayız."

YÜZDE 10'LUK HİSSE ARTACAK

Erdemoğlu Holding çatısı altında yaklaşık 20 şirketin bulunduğunu hatırlatan İbrahim Erdemoğlu, "Bir şirketimizde çalışana yüzde 10 hisse verdik. Çok iyi sonuç aldık. Önümüzdeki dönemde hem bu oranı artırmak hem de diğer şirketlerde de aynı uygulamayı yapmayı planlıyoruz" diyerek paylaşım modelini özetledi. "Ağalık, patronluk mantığı bizde yok" diyen Erdemoğlu, şirkette Erdemoğlu aile üyeleriyle diğer çalışanların aynı kariyer fırsatına sahip olduklarını vurgulayarak, "Çocuklarımız, yaklaşık 5 bini bulan diğer çalışanlarla aynı kurallara tabidir. Hakeden hak ettiği yere gelir" dedi.

ÜÇ KARDEŞ YÖNETİYOR

Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, yaklaşık 20 şirketi çatısı altında toplayan holdingin yönetimini ağabeyi Ali ve kardeşi Mahmut ile birlikte yürütüyor. Diğer aile şirketlerindeki gibi yönetim kurulu başkanlığının en büyük tarafından icra edilmemesini de 'Emanet' olarak gördükleri kurumda doğru kişinin doğru yerde bulunması gerektiği şeklinde açıklıyorlar.

İşçileriyle aynı hastanede tedavi gördüklerini ve yeri geldiğinde işin hamallığını yapmaktan da kaçınmayacağını anlatan İbrahim Erdemoğlu, firma oluşumunu insan vücuduna benzetiyor. Erdemoğlu na göre bu bünyede kimisi göz, kimisi ayak, kimisi el. Bunlardan birinin rahatsızlığı, hepsini etkiliyor. Peki beyin kim, İbrahim mi Kendisi 'Hayır' diyor ve devam ediyor "Ben olsam olsam ayak olurum. Çok dolaştığım için..."

Şeytan, yalan, haram yok!

Çalışma prensiplerini "Kafanda şeytan, dilinde yalan ve malında haram olmayacak" diye özetleyen Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, Şöyle devam etti: "Bize göre düsütlük süreci tedarikçiden başlayıp müşteriye kadar devam eden bir bütün. Tedarikçi, çalışan ve müşteriden hepsi dürüst olursa yolsuzluk olmaz, bereket gelir."

5 yılı doldurana 20 bin liraya ev

Erdemoğlu Holding, Gaziantep'de Merinos Konutları'yla çalışanlarını ev sahibi de yapıyor. Buna göre daireler maliyet fiyatına çalışana sunuluyor ve maliyetin de yarısını ödemesi talep ediliyor. Ödemede her çalışanın maaşının dörtte birini geçmeyecek şekilde maaşından kesinti yapılıyor. Şirkette en az 5 yıl çalışanlara sağlanan bu yöntemle 300 kişinin ev sahibi yapıldığı belirtiliyor. 132 metrekare büyüklüğünde, üç oda ve bir salondan oluşan dairelerin bugünkü değerinin 65 bin TL olduğu belirtiliyor. İbrahim Erdemoğlu, çalışanlara piyasanın yüzde 35-40 fazla maaşla ev edinme fırsatı sunduklarını vurguladı.

Cuma yasaklanmadı cami için servis kondu

Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, kurumda cumaya gitmenin yasaklandığı ile ilgili olarak da şunları kaydediyor: "Merinos ülkemize camiler, okullar, yurtlar, sağlık ocakları yaptırmış bir kurumdur. Merinos kurumunda kesinlikle cuma namazına yasak koymamız söz konusu olamaz. Tüm çalışan arkadaşlarımızın cuma namazı ibadetlerini sağlıklı ifa edebilmeleri için fabrikamızdan servis konulmuştur. Tüm inançlara saygılıyız."
Yeni Şafak/ŞÜKRULLAH DOLU


Geri Dön