08 / 05 / 2024

Erdoğan Bayraktar: Askeri kışlalar meydan ve park olacak!

Erdoğan Bayraktar: Askeri kışlalar meydan ve park olacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, şehir merkezindeki askeri kışlaların taşınması durumu ile ilgili askeri kışlaların meydan ve park olacağını belirtti. Bayraktar, bu alanları şehirlerin nefes alacağı yerler olarak gördüklerini dile getirdi...



Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, şehir merkezindeki askeri kışlaların taşınması durumunda, şehirlerin nefes alacağını söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bu yönde talimatı olduğunu söyleyen Bakan Bayraktar “Buralar yeşil alan ve  meydan olacak” dedi.


Bakan Bayraktar, şehir içinde kalmış askeri kışlaların genellikle İstanbul, Ankara,  İzmir  ve Diyarbakır gibi büyük illerde olduğunu söyledi. Milli Savunma Bakanlığı’nın bu kışlaları şehir dışına taşıma kararı vermesi durumunda, buraların büyük ölçüde meydan ve park olacağını ifade etti.

 

Şehir merkezindeki bazı askeri arazilerinde imara açılması gerektiğine dikkat çeken Bakan Bayraktar, “Genelkurmay ve Milli Savunma Bakanlığı’yla karşılıklı kışlaların şehir dışına çıkarılması yönünde anlaşma yapılabilir. Böyle bir anlaşma olursa,  bunun bir tarafında Maliye, Hazine, Milli Emlak Genel Müdürlüğü, diğer tarafında ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve  TOKİ  olur. Ayrıca bu kışlaların bulunduğu alanların mülkü Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne aittir” diye konuştu.

 

“Meydan yeteri kadar yapamadık”

Kışlaların şehir dışına taşınması yönünde bir anlaşma olması halinde ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın buraları şehirlerin nefes alacağı yerler haline getirilmesi yönümde talimatı olduğunu açıklayan Bakan Bayraktar, “Bizde bu alanları şehirlerin nefes alacağı yeni mekânlar yapmak istiyoruz. Meydan yeteri kadar yapamadık. Gelişmiş ülkeler caddelerini, yollarını, meydanlarını çok büyük yaptılar. Bizim benzediğimiz Brezilya, Meksika gibi ülkelerde meydanlar az. Hem şehir içindeki askeri alanları kullanarak, hem de kentsel dönüşümle bir meydan kültürü ortaya çıkarmayı istiyoruz” dedi. 




Geri Dön