29 / 04 / 2024

Erdoğan Bayraktar: Emlak satışları hazineye 6,5 milyar lira gelir sağladı!

Erdoğan Bayraktar: Emlak satışları hazineye 6,5 milyar lira gelir sağladı!

Bakan Bayraktar, "Yılda 20 milyon vatandaşa hizmet veren Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, 2013 yılında hazineye yaklaşık 6,5 milyar TL harç geliri aktardı" dedi...




Bakan Bayraktar, tapudan bu yıl hazineye 6,5 milyar TL harç gelir aktarıldığını söyledi. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 2014 yılı bütçesi üzerinde TBMM Genel Kurulu'nda sunum yapan Çevre ve şenircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, hem bakanlığı hem de bakanlığına bağlı kuruluşlar hakkında bilgi verdi. Bakan Bayraktar, "Yılda 20 milyon vatandaşa hizmet veren Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, 2013 yılında hazineye yaklaşık 6,5 milyar TL harç geliri aktardı" dedi. 


Türkiye'nin her yerinden başka yerlerde bulunan gayrimenkullere ait sorgulamalar ile tapu kaydı alınması işlemlerinin dijital ortamda yapılabildiğini söyleyen Bayraktar, "Halen 341 tapu dairesinde pilot olarak uygulanmakta olan başka ilde bulunan gayrimenkuller ile ilgili tapu ve satış işlemlerinin gerçekleştirilmesini de tüm ülke geneline, hatta yurt dışına da yayacağız" diye konuştu. Tüm tapu işlemlerinin online yapılmasını sağladıklarım söyleyen Bayraktar, "Ülkemizin tesis kadastrosunu tamamlama noktasına getirdik" dedi. 


Türkiye Gazetesi 


Geri Dön