30 / 04 / 2024

Erdoğan Bayraktar: Kaçak yapıların elektriği kesilsin

Erdoğan Bayraktar: Kaçak yapıların elektriği kesilsin

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı (TOKİ) Erdoğan Bayraktar, Türkiye'de kişibaşı geliri 15 bin dolar seviyesine çıkarmak için inşaat sektöründe gelişmiş ülkeler seviyesinin yakalanması gerektiğini kaydetti



Bunun için de ilk adımın şehirlerin ve köylerin kaçak yapılardan kurtulması olduğunu belirten Erdoğan,  TOKİ  olarak bu amaçla 245 noktada kentsel dönüşüm çalışması başlattıklarını söyledi. Erdoğan "Kaçak yapılaşmadan kurtulmak ve depreme dayanıklı konut üretimlerinin yapılması için gerekirse kaçak alanların elektrik ve suyu kesilsin" dedi. Erdoğan, İspanya, Güney Kore, Brezilya örneklerini model aldıklarını söyleyerek bu ülkelerin kişibaşı gelirlerini 15 bin dolar seviyesine çıkarırken önce kaçak yapıları temizleyerek bu işi başardıklarını anlattı.

Dönüşüm uzmanları bir arada
TOKİ, çağdaş kentleşmeyle doğal afetlere hazırlıklı bir Türkiye için 4-5 Mart 2011'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla İstanbul Kongre Merkezi'nde 2011 Konut Kurultayı'nı gerçekleştirecek. TOKİ Başkanı Bayraktar, dönüşümü başlatmak için dünyanın önde gelen kentsel dönüşüm uzmanlarını Türkiye'deki uzmanlarla biraraya getireceklerini belirtti. Kurultaya aralarında 'global şehir' kavramının yaratıcısı sosyolog Saskia Sassen, UNDP'den Dr. Katalin Zaim gibi kentsel dönüşümün otoritesi kabul edilen 13 uzman da katılacak.
Sabah

 


Geri Dön