05 / 05 / 2024

Erdoğan Bayraktar MOBİAD ile toplantı yaptı!

Erdoğan Bayraktar MOBİAD ile toplantı yaptı!

MOBİAD başkanı Alper Bektaş Trabzon`da mobilyacıların satış ve üretim anlamında yer sıkıntısı yaşadıklarını belirterek, Trabzon’da kurmayı düşündükleri “Mobilya Şehri” Projesi ve Şinik Organize Sanayi Bölgesi hakkında bilgiler verdi...




MOBİAD Mobilyacı İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Erdoğan Bayraktar ile Mobilya sektörü ile ilgili sorunları ele almak için toplantı yapmıştır. Toplantıya Bakanımız Erdoğan Bayraktar, Trabzon valimiz Abdil Celil Öz, Ak parti İl başkanımız Adnan Günnar, MOBİAD başkanı Alper Bektaş, Başkan yardımcıları Cem Çapkınoğlu, Okan Gündoğdu, Mustafa Durmuş, Vedat Muhcu ve Yönetim kurulu üyeleri Zafer Ofluoğlu, Hasan Akpınar, Cemal Yavuz, Serkan Tokul, Ender Aydın katılmıştır.


MOBİAD başkanı Alper Bektaş Trabzon`da mobilyacıların satış ve üretim anlamında yer sıkıntısı yaşadıklarını belirterek, Trabzon’da kurmayı düşündükleri “Mobilya Şehri” Projesi ve Şinik Organize Sanayi Bölgesi hakkında bilgiler vermiştir. Mobilya şehrinde 100 dönümlük arazi içinde 100 satış mağazası, yaklaşık 1000 kişiye istihdam hedefleri olduğunu ayrıca bu proje kapsamında market, restoran, cafe, çocuk oyun alanları, cami ve otel düşündüklerini belirtmiştir. Mobilya şehrinin bölgede bir cazibe merkezi oluşturacağını, çevre Ülke ve İllerden çok daha fazla alıcı geleceğini, mobilya ihracat rakamlarının artacağını ifade etmiştir. Ayrıca Mobilya üretimi konusunda Şinik Organize Sanayi Bölgesinde yatırım yapmak isteyen yaklaşık 25 mobilya üreticisi firmamızın olduğunu ve bu anlamda Şinik Organize Sanayisinin yaklaşık 3 km’ lik yolunun bitirilmesi için destek beklediklerini belirtmiştir.

Çevre ve Şehircilik Bakanımız Erdoğan Bayraktar, MOBİAD Mobilyacı İş Adamları Derneğinin kurulumunu çok önemsediğini, aynı sektördeki firmaların bir araya gelerek projeler üretmesini takdir ettiğini ifade ederek, Mobilya Şehri Projesinin Trabzon`da mobilyanın gelişimi ve istihdamı açısından çok önemli olduğunu, tam destek verdiğini ve projenin arkasında olduğunu belirtmiştir. Bu proje ile bölgenin Mobilya merkezi olacağını söylemiştir. Ayrıca Şinik organize sanayi bölgesinde mobilyacı firmalarımızın üretim yapmak isteklerini önemseyerek ve yol sorunun en kısa zamanda çözüleceğini söylemiştir.


Toplantı sonunda MOBİAD Başkanı Alper Bektaş, Erdoğan Bayraktar`a destekleri dolayısıyla teşekkür ederek Sayın Bakanımızın bölgemiz ve derneğimiz için çok önemli olduğunu, Bakanımızın her zaman yanımızda olmasının bizlerin projelerimizi gerçekleştirmesi için motive edeceğini söylemiştir. 




Geri Dön