29 / 04 / 2024

Erdoğan Bayraktar: Şehirlerimizi 20 yılda kaçak yapılardan kurtaracağız!

Erdoğan Bayraktar: Şehirlerimizi 20 yılda kaçak yapılardan kurtaracağız!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "20 yıl içerisinde inşallah şehirlerimizi kaçak yapılardan, depreme dayanıksız yapılardan kurtarmamız lazım, kurtaracağız; bunun için seferberlik başlattık" dedi...




Bayraktar, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yapılan ve bin iş yerinden oluşacak Şahinbey Sanayi Sitesi inşaat alanını gezdi. Kentte yürütülen Mavikent Projesi'nin 3. etabı kapsamında yapılacak 1080 konutun temel atma törenine katılan Bayraktar, yaptığı konuşmada, planlı kentleşme ve konut üretme seferberliği başlattıklarını belirtti.


Türkiye'de 6,5 milyon konutun deprem ve afet tehlikesiyle karşı karşıya bulunduğunu kaydeden Bayraktar, "Bu konutları 20 sene içerisinde değiştirmemiz lazım. Bunun için seferberlik başlattık" ifadesini kullandı.


Dünyanın en büyük ekonomilerine sahip ülkelerin dahi kentsel dönüşümü başaramadıklarını belirten Bayraktar, şunları söyledi:


"Ama biz Türkiye'de sayın Başbakanımızın öncülüğünde büyük bir kentsel dönüşüm seferberliği başlattık. Dalga dalga, işte Gaziantep Şahinbey'de, İstanbul Esenler'de, Gaziosmanpaşa'da ve Küçükçekmece'de. Bağcılar'dan, Kağıthane'den, Ataşehir'den, Kartal'dan, Türkiye'nin çeşitli vilayetlerinden, Bursa'dan, Kocaeli'den, Sakarya'dan, İzmir'den, dalga dalga kentsel dönüşümü yaygınlaştırmamız lazım. Mutlaka başarıya ulaştırmamız lazım."


Bayraktar, 1999 depreminin üzerinden 14 yıl geçtiğini anımsatarak, bu depremin 14'üncü yılında Bursa'da önümüzdeki günlerde kentsel dönüşümün üçüncü büyük adımını atacaklarını ifade etti.


Esenler ve Gaziosmanpaşa'da 65 bin civarında konutun yıkımını başlattıklarını hatırlatan Bayraktar, "Burada da 90 bin civarında konutun yıkımını başlatacağız. 150 bin konutun yıkımını başlatmış olacağız. Yıl sonuna kadar 200 bin konut... Bunu dalga dalga artıracağız, Seneye 400 bin... 20 yıl içerisinde inşallah şehirlerimizi kaçak yapılardan, depreme dayanıksız yapılardan kurtarmamız lazım, kurtaracağız. Şehirlerimizi pırıl pırıl yapacağız" diye konuştu.


- "Bizi millet getirdi, millet de bizi destekliyor"


Bayraktar, Türkiye'nin istikrarını koruduğunu ve yıllık 300 milyar dolarlık yatırım yaptığını belirtti. Türkiye'nin kalkınmaya devam etmesi gerektiğini vurgulayan Bayraktar, "Türkiye'nin kalkınmasını istemeyenler tabii ki olabilir. Niye? Türkiye kalkınırsa mazlumlar nefes alacak. Türkiye kalkınırsa 1,5 milyonluk İslam dünyası huzura kavuşacak. Onun için bizim daima çalışmamız lazım" dedi.


Türkiye'nin kalkınmasını herkesin desteklemesi gerektiğine dikkati çeken Bayraktar, şöyle devam etti:


"Bu 'Adalet ve Kalkınma Partisi gitsin de Türkiye kalkınmasın' diyen şom ağızlılar, biraz izan göstermeli, biraz insaf göstermeli. Biz onlara diyoruz ki 'kardeşim sen Adalet ve Kalkınma Partisi'nin gitmesini istiyorsan öyle Gezi Parkı'nda illegal arayışlarla bizi gönderemezsin. Bizi millet getirdi, millet de bizi destekliyor. Sandığı 7 sefer milletin önüne getirdik, millet bizi 7 sefer de destekledi. Niye? Biz milletin kendisiyiz. Niye? Bizim partimizi millet kurdu. Niye? Biz milletle hemhal oluyoruz, biz milletin hizmetkarıyız ama siz, iktidara gelmek mi istiyorsunuz, daha çok çalışın. İktidara mı gelmek istiyorsunuz, milletin dertleriyle hemdert olun, milleti tanıyın, millete tepeden bakmayın. O jakoben anlayış devri geçti artık. Bu millet, İstiklal Harbi'nin, kurtuluş mücadelesinin manifestosunu taşıyan bir millettir, onu taşıyanları iktidara getirir, çalışanları da destekler. Onun için biz çalışmamızı artırarak devam ettireceğiz."


Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da 5 ayrı bölgede kentsel dönüşüm çalışması başlattıklarını ve bu çalışmalar kapsamında 269 milyon lira kamulaştırma bedeliyle 2 bin 610 konutu yıktıklarını ifade etti.


Konuşmaların ardından, 1080 konutun temeli atıldı. Bakan Bayraktar ve beraberindekiler, daha sonra asfalt plenti ve taş kırma tesisinin açılışını gerçekleştirdi.


Törene, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Mehmet Sarı, Halil Mazıcıoğlu ve Derya Bakbak, AK Parti Kilis milletvekilleri Fuat Karakuş ve Ahmet Salih Dal, Gaziantep Vali Vekili Mevlüt Kurban, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer, AK Parti Kilis İl Başkanı Reşit Polat ve davetliler katıldı.



AA


Geri Dön