30 / 04 / 2024

Erdoğan Bayraktar:Ev alırken sat-yapçılara dikkat edin!

Erdoğan Bayraktar:Ev alırken sat-yapçılara dikkat edin!

Toplu Konut İdaresi(TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, maketten ev alanları uyararak; 'Sat-yapçılardan ev alan müşteri dikkat etsin. Ev aldığı müteahhidin geçmişini iyi araştırsın' dedi



Türkiye'deki Konut sektöründeki 'balon'tartışması, son olarak IMF  uyarısıyla gündeme geldi. Fon, konut kredilerine dikkat çekerek; risk oluşturabileceğine dikkat çekti. IMF'nin tepkisine inşaat sektörü tepki göstererek,konutta sıkıntı olmayacağı mesajını verdi.

Ancak Toplu Konut İdaresi Başkanı Erdoğan Bayraktar, yap-satçılarıdan ev alanların para bulmaları durumunda sıkıntı olmayacağını belirtti. Ancak evi önce satıp, sonra yapan müteahhit ve firmalara dikkat edimesi gerektiğini söyleyen Bayraktar, 'Sat-yapçıda dikkatli olunmalı.Firmanın   geçmişini iyi incelemek lazım ki, sonradan üzülmek gibi bir durum oluşmasın kimsenin canı yanmasın' diye konuştu.Bayraktar'ın   da işaret ettiği sat-yap projeleri son dönemdeki yoğun tanıtım kampanyalarıyla dikkat çekiyor.

Uludağ İnşaat örneği var

Maket üzerinden ev asatışlarında yaşanabilecekler konusundaki en olumsuz örneği Bursa'daki Uludağ İnşaat oluşturuyor. 4 yıl   önce ev sahibi olmak için senet imzalayan ve maket üzerinden ev beğenen 1500 kişi, 4 yıldır dolandırıcılıkları gerekçesiyle mücadele yürütüyor.Ev alanların mağduriyeti devam ediyor.
Referans    


Geri Dön