02 / 05 / 2024

Erdoğan Bayraktar'ın bakanlığı ile inşaat altın çağ yaşayacak!

Erdoğan Bayraktar'ın bakanlığı ile inşaat altın çağ yaşayacak!

İzmirli inşaatçılar, şehirciliğe özel bir bakanlık kurulmasını ve bu bakanlığın özellikle EXPO sürecinde aktif olacağı haberini sevinçle karşıladı. Türkiye Müteahhitler Federasyonu Girişimi Başkanı Necip Nasır, "Sektör olarak çok umutluyuz" dedi



Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günayın  İzmir  ziyaretinde dile getirdiği Çevre ve Şehircilik Bakanlığı EXPO sürecinde İzmirde aktif olacak haberi, inşaat sektöründe umut yarattı. İzmirin inşaat sektörünün büyüme dönemlerinde bile yurt genelindeki ivmeyi yakalayamadığını, ancak yeni gelişmelerin kendilerini umutlandırdığını belirten Türkiye Müteahhitler Federasyonu Girişimi Başkanı Necip Nasır, Sektör olarak çok umutluyuz dedi. İlgili bakanlığın EXPO çerçevesinde kente önemli avantajlar yaratacağını anlatan Nasır, Bu durumdan mutluyuz çünkü metropoller içinde hakettiği yere gelmeyen İzmirin mevcut konumu itibariyle çok önemli kazanımları olacak diye konuştu.


Şantiyeler şehri

Yeni yapılanma ile birlikte şehirlere odaklanılacağını, bu sayede Türkiye ve İzmirin en önemli sorunlarından olan deprem riskine yönelik daha kapsamlı önlemler alınabileceğini vurgulayan Nasır, İzmir bundan sonraki 10 yıl içinde yerleri sürekli değişen şantiyeler şehri haline gelecektir. Bizler de altın çağımızı yaşayacağız. Bundan sonraki süreçte inşaatta çalışalacak en iyi yerin İzmir olduğunu düşünüyorum dedi.

HÜRRİYET



Geri Dön