25 / 07 / 2024

Erdoğan Teziç: Yök binası akıllı yatırım değil!

Erdoğan Teziç: Yök binası akıllı yatırım değil!

'Akıllı' salondaki koltukların dizilişini ve masalara konulan dijital panelleri beğenmeyen Özcan, YÖK İnşaat Daire Başkanı Öktem 'i görevden aldı


Sentez Mekanik 10. yıl dönümünü kutladı!


YÖK'e geçen ay yapılan 400 bin TL'lik teknolojik 'akıllı' salonu YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan beğenmeyince yeniden tadilata aldırdı. Özcan, yeni yapılan salonu beğenmeyince bundan sorumlu tuttuğu YÖK inşaat Daire Başkanı Erdoğan Öktem'i de görevden aldı. Salon yıkılarak yeniden inşa edildi.

Eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç döneminde Rektörler Komitesi toplantılarının yapıldığı 'Yeşil Salonun geçen aylarda YÖK'te çeşitli toplantıların yapılması için yeniden yapılmasına karar verildi. 'Akıllı' salon olarak dizayn edilen salonda her koltuğun önüne son teknoloji paneller yerleştirildi. Salonun içine ve dışına LCD paneller, projeksiyon cihazları da yerleştirildi. Yaklaşık 400 bin TL harcanarak yapılan akıllı salonda masa ve koltukların yerleştirilme biçimi ve her koltuğa konulan paneller YÖK Başkanı tarafından beğenilmedi.

Fatura inşaat daire başkanına

Özcan, bu durumdan YÖK inşaat Daire Başkanı Öktem'i sorumlu tutarak izne ayrılmasını istedi, izne ayrılan Öktem'in daha sonra görevine son verildi. Özcan salonun yeni baştan yapılmasını isteyince tamamlanan ve hazır hale gelen salonda yeniden inşaata başlandı. Salonda masa, koltuk yerleri yeniden yapılmaya başlandı ve masalardaki son teknoloji paneller söküldü. Salona daha farklı bir sistem kurulacağı da kaydedildi. YÖK'te başta yemekhane olmak üzere birçok birimde inşaat çalışmaları sürüyor. Daha önce kaynaksızlıktan yatırım yapamayan YÖK'te şu anda yaklaşık 1.5 milyon TL'lik inşaat devam ediyor.
Cumhuriyet


Geri Dön