Ekonomi

Erdoğan'dan flaş borsa açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TL'ye güvenin yönündeki çağrılara vatandaştan olumlu yanıt geldiğini bunun en güzel göstergesinin de Borsa İstanbul'da elde edilen olumlu sonuçlar olduğunu söyledi." dedi

Kabine toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, piyasalara ilişkin olarak Türk Lirası'na güvenilmesi ve sahip çıkılması yönündeki çağrılarının vatandaştan karşılık gördüğünü belirterek, "Borsamızın sürekli rekorlar kırması da güvenin göstergesidir." dedi.

 Enflasyonun Türkiye'nin ekonomik anlamda en ciddi sorunu olmaya devam ettiğini kaydeden Erdoğan, enflasyonun yılbaşından sonra hızlı bir şekilde inmeye başlayacağını söyledi. Erdoğan, "Önce 40'lı, ardından 30'lu, yılsonuna doğru 20'li rakamlardaki enflasyonla ülkemizi bu tehdidin gölgesinden çıkarmayı planlıyoruz" diye konuştu.

Erdoğan enflasyonun yüksekliğini olumsuz etkilediği ve refah kaybı yaşayan dar gelirli vatandaşlara yönelik destekleyici çalışmaların devam edeceğine de işaret ederek, bu alanda asgari ücretin yükseltilmesi, emekli ve memur maaşlarının güncellenmesi, sosyal yardım programlarının yeni bir anlayışla genişletilmesine kadar birçok tedbirin hayata geçirileceğini ifade etti.

Erdoğan açıklanan Orta Vadeli Ekonomik programın 2023-2025 yılları arasında yapılacak çalışmaların rehberi olacağını dile getirerek, OVP sonunda milli gelirin 1 trilyon doların üzerine çıkarılmasının hedeflendiğini söyledi. Hiç bir gelişmenin OVP ve bütçe dengelerini bozmasına izin verilmeyeceğini ifade eden Erdoğan, icra takibine düşen fatura borçlarının silinmesi kapsamında 15 Ağustos'tan önce icraya verilen 2 bin liranın altındaki borçların alacaklı şirketlerin vergi borçlarıyla mahsup edileceğini dile getirdi. Erdoğan böylece, 10 milyon dosya ve yaklaşık 5,5 milyon vatandaşın icra takibinden kurtulmuş olacağını dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ilgili yasal düzenlemenin Meclis'in açılmasıyla Ekim ayında yürürlüğe gireceğini sözlerine ekledi.

Geçtiğimiz yıl başlayan doğal gaz desteğinin bu yıl kronik hastaların veya yaşam destek cihazlarına bağlı kişilerin bulunduğu hanelerde, yüzde 5 fazlasıyla yapılacağını ifade eden Erdoğan, bu alandaki başvuruların 5 Eylül (bugün) itibariyle başladığını söyledi. Erdoğan, ihtiyaç sahibi ailelere eğitim öğretim yılı hazırlıklarıyla ilgili olarak da destek verileceğini dile getirerek, bu alanda ilave kaynak aktarımı yapıldığını kaydetti.

Gözler Kabine'den çıkacak ucuz konut projesinde!

Bakan Nebati'den flaş borsa açıklaması

Borsa İstanbul rekorlara ve artışlara doymuyor!