09 / 05 / 2024

Ereğli Belediyesi, Erdemir'in 6 ünitesini mühürledi!

Ereğli Belediyesi, Erdemir'in 6 ünitesini mühürledi!

Zonguldak Ereğli Belediyesi ruhsat ve yapı denetim ekipleri, Erdemir tesislerinde imar kirliliğine yol açan 6 ünite binasını mühürlerken aralarında Ayşe isimli yüksek fırının da bulunduğu 3 üniteye de tutanak tuttu



Polis eşliğinde, Erdemir ana kapısından giriş yapan denetim elemanlarının önümüzdeki günlerde çalışmalarına devam edeceği belirtildi. Ereğli Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü ekiplerinin, savcılık izni ile girdikleri Erdemir'de imara aykırı olduğu tespit edilen 6 ünite binasına mühür vuruldu. Ereğli Belediyesi'nde görevli yapı denetim ekipleri, daha önce iki kez denetimlerde bulunmak üzere girmek istedikleri, ancak güvenlik engeline takıldıkları Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları tesislerine dün savcılık kararı ile girdi.

Yapılan denetim sonrası DCİ trafo merkez binası, demir üretim başmüdürlüğü binası, hammadde numune laboratuvarı binası, yüksek fırın tesisi yanı aktarma binası, hava ayrıştırma 6 No'lu oksijen fabrikası ve briketleme ünitesine mühür vuruldu. 30 günlük yasal sürenin dolmasıyla birlikte Erdemir tesislerinde imar kirliliğinin ortadan kalkmaması halinde, Belediyeler Kanunu'nun 3194 No'lu kanunda yer alan 32. (yıkım) ve 42. (para cezası) maddelerin encümen kararı ile Erdemir'e uygulanacağı hatırlatıldı.
Zaman


Geri Dön